BlogBørn & Familie

Anemonen, En kænguru som dig

En fantastisk sjov forestilling om venskaber på tværs

Min datter Viola på 7 år og jeg selv (mor på 47 år) sad uden for Anemonen og ventede spændt på at se forestillingen ”En kænguru som dig”. Forestillingen spiller på Anemonen lige nu – og er for børn fra 6-12 år.

Endelig kunne vi komme ind i den hyggelige sal, der snart blev fyldt med skoleklasser samt forældre med børn.
Forestillingen startede med lys, lyd og flot scenografi. Ind på scenen dukkede en karismatisk cirkusdirektør op, som præsenterede de to store farlige kattedyr – den hvide tiger Pascha og den sorte panter Lucky. ”Træner”, som dyrene kaldte manden, og de to katte havde øvet i næsten et helt år på deres nummer, som de skulle fremvise for selveste prinsessen.

Pudder og duftevand
Men de to unge kattedyr ville ikke helt som Træneren ville, så sveden haglede hurtigt fra hans pande. Derfor sprøjtede han sig lidt rigeligt med duftevand. Derudover vimsede Træneren også rundt og vrikkede tilmed en del med hofterne.

Kattedyrene savnede en familie
Efter en del øvning blev de to kattedyr trætte, og kom til at tænke på, at det jo kunne være rart at have en rigtig familie. De spurgte derfor Træneren, om han havde en kone eller en kæreste?
Da svaret var ”nej” startede grublerierne… For hvorfor havde en så prægtig mand ikke det?
”Han er selvfølgelig bøsse” kom svaret hurtigt fra de to kattedyr. Efter lidt diskussion om hvad en bøsse egentlig var, besluttede de to venner at drage ud, for at finde en kæreste til Træneren.

En virkelig sjov dans
Musikken startede, lamperne blinkede og ind på scenen kom, som det mest naturlige i verden, en…. dansende, boksende kænguru! – som lavede en sjov ”boksedans”.

Flere bøsser
Kattedyrene blev hurtigt venner med den sjove kænguru, der fortalte, at den sørme også var bøsse! Her startede en diskussion om, hvem der kunne være bøsser –og om bøsser kunne blive gift og få børn. I bedste regnbuestil fortalte kænguruen om forskellige familiekonstellationer – og at dyr faktisk også kunne være bøsser.

Kirsten giftekniv i problemer
De to kattedyr blev hurtige enige om, at kænguruen jo selvfølgelig skulle blive kæreste med Træneren! Men her startede problemerne så for alvor. For det viste sig faktisk…. ja, hvad der derefter skete vil jeg ikke afsløre – slutningen må I selv ind og opleve.

Viola på 7 år, var ellevild med forestillingen og det var salens børn og voksne også. Jeg overhørte en lærer sige til teaterpersonalet at “forestillingen var virkelig én af de bedste teaterforestillinger han havde set” –og han “havde altså set en del”!

Så er du til grin, bøssede kænguruer, flotte kostumer, sjov koreografi og en svedende Træner, eller to frække kattedyr så er det lige nu, at du skal tage dit barn, barnebarn eller klasse med i Anemonen!

Forestillingen er i øvrigt lavet sammen med teatret Hils Din Mor, som laver LGBTQ+ teater, så de ved noget om  at formidle komplicerede emner i børnehøjde.

Gratis skolemateriale
Som et ekstra plus til forestillingen er der udarbejdet en del undervisningsmateriale:
I skolematerialet, der er tiltænkt elever i 0.-6. klasse, introduceres og udfoldes emnerne 1: normer, 2: køn, 3: seksualitet og 4: familieformer. Dette gøres med øvelser rettet mod hhv. 0.-3. klassetrin og 4.-6. klassetrin, så eleverne kan reflektere over disse emner på en måde, der er tilsvarende deres
niveau.

Materialet kan hentes gratis på Anemonens hjemmeside.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!