BlogBørn & Familie

Anemonen, Kometen kommer

Kometen kom – og det gjorde den med et ordentligt BRAG!

Braget kom i form af sanseindtryk med  lyd, lys og scenografiske virkemidler og silhuetter fra Mumitroldens lidt uhyggelige verden.

I forestillingen følger vi Mumitrolden og Snif på deres forunderlige rejse for at finde ud af forstå det mærkelige lys, de har set på himmelen. På rejsen møder de mange farer. De kommer ud og sejle på en tømmerflåde i et frygteligt stormvejr. Mumi finder også en ring, og måske møder han personen, som ringen tilhører? Da de to venner finder ud af, hvad det røde lys er for noget, ligger endnu en fare på lur.

Levende dukker
Mumitrolden og Snif er skabt som hånddukker, der føres sikkert gennem hele forestillingen af de to performere Henriette Aarup og Christine Gaski. Dukkerne har flere specielle egenskaber. Viola på 6 år, der er med i teatret, opdager hurtigt, at dukkerne kan blinke med øjnene. Desuden er dukkernes gang løst på en rigtig sjov måde. Vi når slet ikke at tænke over, at Mumitrolden og Snif ikke er ”rigtig” levende.

Der er kun de to performere på scenen i hele forestillingen. Men vi mærker hurtigt, at der sidder et større professionelt hold bag den flotte opsætning.

Min barndoms klassikere
Historien om Mumitroldene er en serie af børnebøger skrevet af den finland-svenske forfatter og tegner Tove Jansson. (1914-2001) Den første bog om Mumitroldene udkom i 1945 – den sidste i 1971. Der findes i alt 9 bøger.
Jeg husker historierne som nogle lidt uhyggelige fortællinger. Specielt Lille-My har skabt en frygt inde i mig. Men hende oplever vi heldigvis ikke i dag, men derimod flere af de andre kendte figurer.

Hyggelig uhygge
Forestillingen “Kometen kommer” er for børn mellem 6-12 år. Den er til tider en smule uhyggelig for de mindste. Viola og de andre publikummer udstøder et par gisp undervejs. Men uhyggen er hurtigt overstået og afløses af den spændende historie og de flotte silhuetter, der bruges i forestillingen. De større børn får meget ud af de scenografiske virkemidler, lyd og lys og de vildt flotte dukker og alle deres funktioner. Voksne Mumi-fans er selvskrevne til forestillingen.

Leg før og efter
Anemonen er et rigtigt hyggeligt teater med egen café, der serverer hjemmebag, ikke langt fra Nørreport station. I teatrets gårdrum er der et lille legehus og på pladsen udenfor teatret er der en stor legeplads – så der er masser af tilbud, hvis der skal brændes krudt af før eller efter børnene skal sidde stille den lille time, som forestillingen varer.

Forestillingen kan klart anbefales til folkeskolens mindste og mellemste klasser og til en hyggetur med en voksen i vinterferien.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!