ArtiklerUnge & Voksne

August måneds skuespiller – Ellen Hillingsø

Hun er veninde med kronprinsessen, generalens datter – og snart Wonder Woman på Teater Grob. Og så har hun sin barnetro intakt. Mød Ellen Hillingsø. 

Den lille blå bog 
Fulde navn: Ellen Gunilla Hillingsø.
Født: Den 9. marts 1967 i København.
Uddannet: Skuespiller på Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1994.
Civilstatus: Gift med Christoffer Castenskiold, der er marketingdirektør. Parret har 2 børn på 15 og 17 år.
Bonusinfo: Nærmeste venner til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Du kender hende som den stærke, selvebevidste kvinde, der målrettet overskrider andres grænser. Fra sine første tv- og filmroller, f.eks. Ole Bornedals road-serie ‘Charlot og Charlotte’ og Susanne Biers thriller ‘Sekten’, har hun vist sig som en handlekraftig person, der går sine egne veje. En rolle, som traditionelt er forbeholdt mænd.

Handlekraftig på tv og i teatret
Det fandenivoldske og handlekraftige har hun taget med over i teatrets verden og spillet en række stærke kvinderoller. Forestillingen ‘Liva’ på Folketeatret blev et tilløbsstykke med Ellen Hillingsø i rollen som den livlige, men også skrøbelige, kabaretsangerinde Liva Weel. Hun har også medvirket i det norenske familiedrama ‘Natten er dagens mor’ på Folketeatret, hvor hun spiller den kæderygende mor, der styrer familien med hård hånd, i den anmelderroste monolog ‘3 x Beckett’ på Østre Gasværk Teater og ‘Leonardo da Vinci’ samme sted. På tv har hun spredt gru med klap for øjet som den barske chefvagt Ingi i TV2’s julekalender ‘Tinkas juleeventyr’.

Generalens datter
Ellen Hillingsø er datter af general Kjeld Hillingsø og Birgitta Hillingsø. I 2019 udgav hun sammen med faren samtalebogen ‘Generalens datter’. Her fortæller de, at det hillingsøske univers mere er snusfornuft end sus og dus. Og at far og datters fælles motto er “Er der ikke udvikling, så er der afvikling!” Man står ret og gør det godt i familien Hillingsø, familien har tætte bånd til Kongehuset, og Ellen Hillingsø og hendes mand Christoffer Castenskiold kan prale med titlen “bedste venner” til Frederik og Mary.

Åndelig side 
De seneste år har Ellen Hillingsø vist andre sider af sig selv ved at indlæse Søren Kierkegaards bøger og Det Nye Testamente som lydbøger. Hun holder af ordet barnetro og har stadig sin. Den hænger sammen med at hun bad Fadervor som barn, ligesom har har taget sine egne børn med i kirke og både har læst Børne-bibelen og Homers ‘Iliaden’ højt for dem.

Wonder Woman!
Til november træder den Ellen Hillingsø vi kender ud af både divarollen og det åndfulde og direkte ind i powerkvindens dragt – i karakter som antikapitalistisk superhelt. Hun giver stemme og krop til den anmelderroste forfatter Ursula Andkjær Olsens nye, rasende monolog ‘Jeg tror, jeg elsker Wonder Woman’ på Teater Grob. Teatret skriver om opsætningen, at “Nymphomaniac møder Das Kapital, når Hillingsø forvandler sig (…) klar til at redde verden, knuse sine fjender og gøre sig fri for det hele”.

Kilde: Wikipedia, alt.dk, kristeligt-dagblad.dk, teaterbilletter.dk

Om artikelserien
Hver måned sætter Teaterbilletter fokus på en skuespiller, som er aktuel på et af vores teatre. Dyk ned i de mange spændende menneskers metier og husk; at skuespillere opleves bedst på scenen i teatret!