Artikler

Ditte Hansen: 13 forestillinger jeg glæder mig til!

Jeg har fået lov til at smugkigge i Teaterbilletters store Teaterkatalog og vælge nogle forestillinger jeg vil se i sæsonen 18/19. Her er mine ydmyge anbefalinger i det store udvalg. Husk at kigge hele kataloget igennem og finde det, der tiltaler dig!

Jeg starter teater sæsonen med at håbe på godt vejr og cykle med madkurven under armen ind til Grønnegårds Teatret, hvor jeg planlægger at blive hovedkuls forelsket i både Sonja Richter og Nicolas Bro i Misantropen.

Så får jeg travlt, for der er gang i teateret i København. Jeg har kæmpestore forventninger til det nye direktørpar Elisa Kragerup og Eva Præstin på Betty Nansen Teatret. Jeg skal se alle deres forestillinger, men jeg glæder mig allermest til kunstnerkollektivet Sort samvittigheds nyeste forestilling af samme navn, efter succeserne Hvid magi og Tove, Tove, Tove. Jeg er fan!

Bellevue Teatret åbner den nye chef Pia Jette Hansen sæsonen med “Strandvejs-farcen” Bellevue Badehotel af revyforfatterne Vase og Fuglsang. Noget så sjældent som en nyskrevet farce i dagens teater, det er skønt og modigt – og jeg kommer.

Jeg nåede ikke at se Christian Lollikes Reumertvindende Erasmus Montanus da den spillede sidste år på Aarhus Teater med skønne Andreas Jebro i hovedrollen, men jeg er så heldig at den i år opsættes på Østre Gasværk Teater. Teatret er en del af det nye store Østerbro Teater, som også tæller den lille scene Revolver. Og her vil jeg se Med mig selv i mine egne arme, skrevet af Christina Hagen, som jeg kender fra hendes præcise og satiriske digtsamlinger.

På Hippodromen på Folketeatret spiller den lille perle af en forestilling Fucking Åmål, efter den svenske kultfilm af Lukas Moodysson. Jeg elskede filmen og det er lykkedes Teater Hils din mor og Teater Vestvolden at omdanne filmen til vedrørende og moderne ungdomsteater.

Hvordan vælger man i de mange tilbud? Nogen venter på anmeldelserne, det vil jeg fraråde. Ikke et ondt ord om anmeldere, men de tager ofte fejl (ok, det var lidt ondt). Mærk hellere efter hvad der tiltaler dig, og så husk at udfordre din egen smag – se noget du ikke plejer! Jeg kan blive nysgerrig på en skuespiller i en særlig rolle. Hvem vil f.eks. ikke gerne høre Lise Baastrup synge “Jeg sætter min hat som jeg vil” i Jeg er sgu min egen på Nørrebro Teater? Eller se Tammi Øst som Richard d. 3 på Husets Teater? Men oftest er jeg faktisk nysgerrig på teksten, eller idéen, der ligger bag forestillingen.

Sådan har jeg det med John Lennon er død på Teater V, skrevet af Sophie Zinckernagel, som vandt prisen “Dramatiker debut” 2018. Det skader da heller ikke at teatret lover “Et syretrip af en komedie om livet i en stripklubversion af skærsilden!”

Og når jeg vælger musikforestillingen Frit flet på Teater Sort/Hvid (i samproduktion med Mungo Park Kolding) er det da også fordi jeg elskede bogen af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup. Jeg har store forventninger til Teater Sort/Hvid, der lokker med sæsonoverskriften “Kom i tvivl”. Ja tak.

Jeg skal have hele familien med ind på Det Lille Teater og opleve forestillingen Gorillaen der var en gorilla af Lilian Brøgger & Kim Fupz Aakeson. Og På Zangenbergs Teater skal vi se Far er sur – frit efter Philip Ytournels populære børnebog. I Danmark har vi stolt tradition for at lave genialt børneteater, som voksne (også) elsker.

På Nørrebro Teater skal jeg udover deres store forestillinger også forbi deres Tænkepauser Live. Her mødes videnskaben og teatret i en blanding af monolog og talkshow… og så får man en bog med hjem. Det er et fedt koncept og der er gode øl i baren 🙂

God fornøjelse. Vi ses i teatret!