ArtiklerUnge & Voksne

Fra TV til Teater

Du har set det på TV, men nu kan du også opleve det live på scenen. 

Gennem årene er det blevet mere og mere populært at lave kendte film, tv-programmer og breaking-news-historier om til teater. Indenfor teaterverdenen kalder man den tendens for remediering – man genbruger eller overfører elementer fra et medie til et andet. Det sker lige nu Østre Gasværk Teater, hvor de overfører det globale TV-hit Vild Med Dans til teater og på Mungo Park i Allerød, hvor de genfortolker breaking-news-historien om den franske protestbevægelse De Gule Veste.

Tv-hittet Vild Med Dans som Musical
Østre Gasværk Teater laver TV-konceptet Vild Med Dans om til musikteater. Hvor der ligesom på tv vil være overdådige kjoler, liveband og dygtige dansere. Og forestillingen kommer også til at indeholde elementer, som TV-programmet ikke har haft med. For gennem forestillingen vil publikum følge deltagerne i frygten, kærligheden og det at være deltager i et show, der forvandler deres liv.

Man vil også kunne spotte kendte ansigter på scenen. For tre af landets største Vild Med Dans-stjerner vil medvirke i forestillingen. Forestillingens tre dansere spilles nemlig af danserne fra TV-programmet: Morten Kjeldgaard,  Asta Björk og Michael Olesen.

Vild med dans – The musical spiller på Østre Gasværk fra d. 22 februar til 26. april.

Læs mere om musicalen på Østregasværk.dk

Breaking-news-historien om De Gule Veste som teater
Du har hørt historierne om De Gule Veste i Frankrig. Mange forbinder dem med optøjer og modstand mod benzinafgifter og nu pensionsreformer. Men på Mungo Park i Allerød har de gentænkt nyhedshistorierne om De Gule Veste og forsøgt at finde ud af hvilke skæbner som findes under vestene. De har ikke bare kopiret nyhederne, men som ægte gonzojournalister har det kunstneriske hold bag forestillingen besøgt De Gule Veste under demonstrationerne og i deres hjem i Frankrig.

Ud fra deres research har de skabt en socialrealistisk fortælling om De Gule Veste i de franske forstæder blandet med et humoristisk barokt kammerspil om en vis forkælet kagespisende fransk dronning fra fortiden.

Forestillingen De Hovedløse spiller på Mungo Park til d. 4 februar og på Teater Republique fra d. 7.- 18. februar.

Læs mere om forestillingen på Mungopark.dk