ArtiklerBørn & Familie

Stor guide: For børn i efterårsferien

For dem der skal blive hjemme i efterårsferien har vi en guide over aktiviteter for børnefamilierne på teatrene og i byen i Storkøbenhavn og på Sjælland.

Hvad enten I er til en teaterforestilling, feriecamp, gåruter eller teaterfestivaler har vi noget til både børn, teenagers og deres voksne i uge 42.

FORESTILLINGER
ALFONS ÅBERG på Teater Vestvolden
Oplev en dramatisering af Gunilla Bergströms berømte børnebøger om den energiske lille fyr med den livlige fantasi. (Fra 3 år)
SE VIDEO!

KARIUS OG BAKTUS på Teater V 
Oplev den elskede historie om de to frække tandtrolde, der laver huller og bygger huler i Jens’ mund. (Fra 4 år)
LÆS ANBEFALING!

MUSTAFA’S KIOSK på Anemonen
Oplev en fræk og flabet hyldest til mangfoldighed, fantasi, påhitsomhed og anarki. (Fra 4 år)
SE VIDEO!

HURTIGE FØDDER på Det Lille Teater
Fodboldforestilling for piger og drenge med hurtige fødder. Om at vinde, være venner og bede sin far droppe mobilen. (Fra 4 år)
SE VIDEO!

FRU STRID på Parkteatret
Musikteater om Fru Strid der skændes med alle i byen. Lige til hun bliver væltet af et skateboard, mødt med venlighed af brillemanden – og bliver til Fru Blid. (Fra 4-10 år)

TÆNK ENGANG på Krudttønden
Nysgerrige børn og voksen kan kigge hjernen og nogle af dens mekanismer efter i sømmene i en fortælling om tankens væsen og uvæsen. (Fra 5 år)
SE VIDEO!

DEN LILLE PRINS på Teatret Zeppelin
Se en af børnenes mest elskede historier omsat til teater med masser af levende musik, sang og humor. (Fra 6 år)
LÆS ANBEFALING!

WORKSHOPS
Teatercamp på Teatret Zeppelin på Vesterbro for børn fra 9-14 årige den 18. – 22. oktober.
Deltagerne arbejder i fællesskab på forskellige temaer, karakterer og udtryk og alle får mulighed for at stå både bag kulissen og på scenen. Ugen afsluttes med en premiere på en lille forestilling, hvor familie og venner inviteres.
Køb billet til campen HER

Kom og dans på Dansekapellet på toppen af Bispebjerg bakke den 19. – 21. oktober.
Lær at danse moderne dans, breakdans og kreativ dans & se forestillingen ‘TINY DANCER: YEM’ for de 2 et halvt – 6-årige & ‘Humanoid’ for de store fra 12 år.
Det hele er gratis og for mange forskellige aldersgrupper – bare mød op til danseworkshop, bestil teaterbilletter inden.
Se program HER

FESTIVALER
Amager Børneteaterfestival
er der oplevelser at hente for hele familien – hele efterårsferien. Både mindre og større børn vil blive underholdt og udfordret. Derudover er der også teaterskoledage med workshops ved skuespiller Henriette Rosenbeck i løbet af festivalen.
Se programmet HER
Følg festivalen på Facebook HER

Teater Møn kan du tage til festivalen 12 PERFORMANCES IN 24 HOURS med forestillinger for både mindre børn og teenagere af bl.a. Granhøj Dans, HimHerandIt Productions og Asterions Hus.
Følg festivalen på Facebook HER

GÅRUTE
Gå en tur på hyggelige Frederiksberg med et kort i hånden der inviterer både børn og voksne til at gå på opdagelse efter fortællinger der ligger gemt i gader, bygninger og parker. I kan møde bønder, konger, prinser og prinsesser, vilde dyr og meget mere!
– Hent kortet fysisk ved Kiosken i Lorrys Have foran Riddersalen, hvor turen starter.
– Download kortet HER og start turen ved Kiosken i Lorrys Have foran Riddersalen.