ArtiklerBørn & Familie

Juli måneds skuespiller – Nicolas Bro

Du kender ham som bamsen, der både kan spille udviklingshæmmet i DR-serien ’Rejseholdet’, kriminalbetjent i TV2-serien ‘DNA’ og udenrigsminister i klimaserien ’Tynd is’.

Men Nicolas Bro fra teaterfamilien Bro’erne er tit aktuel på vores teatre. Til efteråret kan du se ham i ’Mens vi venter på Godot’ på Teatret ved Sorte Hest.

Den lille blå bog 
Fulde navn: Nicolas Bro
Født: Den 29. februar 1980.
Uddannet: Skuespiller fra Statens Teaterskole i 1998.
Bonusinfo: Nicolas Bro er søn af skuespiller, instruktør og tidligere teaterchef Christoffer Bro og skuespiller Helle Hertz.

Nicolas Bro debuterede i “Slottet” på Mammut Teatret i 1994. Han har siden sin debut haft roller både på og af scenen. Han er bl.a. andet kendt fra rollen som den udviklingshæmmede og sexgale Otto i Tv-serien Rejseholdet, men han har også medvirket i danske film som De grønne slagtere, Adams æbler og Voksne Menesker, hvor han for den sidstnævnte modtog en Bodil for bedste mandlige birolle.

Sideløbende har Nicolas Bro været ansat på Det Kongelige Teater og har haft forskellige teaterroller på bl.a. Aveny-T, Grønnegårdsteatret og Mungo Park. Udover at spille på scenerne, har Nicolas Bro også skrevet til scenen. Som dramatiker har Nicolas Bro bl.a. skrevet stykket Himmelstormerne til Østre Gasværk Teater.

SE OGSÅ: “Hvis Molière var på facebook – hør Nicolas Bros scoretricks

Det du måske ikke vidste…
Hvad du måske ikke vidste om Nicolas Bro, var, at han trods sin store succes aldrig rigtigt har haft et brændende ønske om at blive skuespiller. Hans mor, skuespilleren Helle Hertz, forlod 6-årige Nicolas, hans far og hans to søskende i 1978, fordi hun forelskede sig i en anden mand. Det var et kæmpe chok for Nicolas, og i dag er det hans største ambition er at være en god far for sin søn Dante og partner for sin kone, teaterrekvisitør Theresa Stougaard Bro.

Aktuel på scenen i september
Oplev Nicolas Bro på Teatret ved Sorte Hest i efteråret 2020. I dette efterår tager Teatret ved Sorte Hest livtag med én af de helt store teater-klassikere; Samuel Beckett’s “Mens vi venter på Godot”. Teatret ved Sorte Hest skriver følgende om forestillingen: “Det er ikke for de sarteste af sjæle at lade sig forføre af Samuel Beckett, men vover man hovedspringet ind i hans univers af sorteste sort humor, hans rasende indsigt i meningsløshed og vanvittige tilgang til livets absurditeter, så får man chancen for en lille bitte indsigt i sin egen venten på Godot”. Så blev forført af Nicolas Bro og Samuels Becketts univers til efteråret.

Om artikelserien
Hver måned sætter Teaterbilletter fokus på en skuespiller, som er aktuel på et af vores teatre. Dyk ned i de mange spændende menneskers metier og husk at skuespillere opleves bedst på scenen i teatret.

Kilde: Wikipedia, BT.dk og Alt.dk

Om artikelserien
Hver måned sætter Teaterbilletter fokus på en skuespiller, som er aktuel på et af vores teatre. Dyk ned i de mange spændende menneskers metier og husk at skuespillere opleves bedst på scenen i teatret.