ArtiklerUnge & Voksne

Kendte: Årets forårsforelskelse

Så er der nyt om teater-romantik! Vedholdende rygter fortæller om en usædvanlig forårsforelskelse i teatrets verden, og nu har flere kendisser bekræftet, at rygterne taler sandt, bl.a. teaterdirektørerne Vibeke Windeløv og Martin Lyngbo. De fortæller begge, at der er noget om snakken:

Hr. Mungo Park, kendt skotsk læge og opdagelsesrejsende fra Allerød, har forelsket sig i den kendte og feterede skuespillerinde fru Betty Nansen, som bor på Frederiksberg.

Forholdet må siges at være årets forårsforelskelse, og de to er flere gang set lykkeligt promenerende arm i arm op og ned af Frederiksbergs Allé. De to elskende har også planlagt en række stævnemøder i maj i fru Nansens fine saloner på Frederiksberg Allé 57, og så vidt vi ved, inviterer de også os andre indenfor.

SE OGSÅ: “Trekantsdrama! Romantisk krise eller praktisk løsning?”

For de få der ikke har fulgt med, kan det fortælles, at hr. Mungo Park (1771-1806) er den dumdristige opdagelsesrejsende, der efter studier af dyre- og plantelivet på Sumatra, var leder af en ekspedition til Vestafrika, der fra 1795 til 1797 udforskede Nigerflodens øvre løb. Hjemkommet til Storbritannien skrev den flotte hr. Park bestselleren ‘Travels in the Interior Districts of Africa’ (på dansk: ‘Rejser i Afrika’), der blev meget læst og gjorde ham berømt.

LÆS OGSÅ: “Vibeke Windeløv: Jeg skulle have søgt det her job noget før!”

Den charmerende fru Betty Nansen (1873-1943) er fraskilt fra litterær direktør på forlaget Gyldendal, Peter Nansen, og hun er kendt fra både sin tid på Dagmarteatret, Det Kongelige Teater og fra en filmkarriere i Amerika. Hun er nu direktør på teatret, der bærer hendes navn, og at fru Nansen og hr. Park lever i hvert sit århundrede, forhindrer ikke deres kærlighed. De fortæller til Teaterbilletter:

”Vores kærlighed er både lykkelig og ulykkelig, vi har et både åbent og lukket forhold og det er både barnløst og fyldt af kreative efterkommere og skønne resultater.”

Ifølge fru Nansen er det helt særlige ved hr. Park, at han kan fortælle historier i timevis på den mest inddragende og opslugende måde, hvor man undervejs glemmer alt om tid og sted. Det gør han i maj, hvor han tager skridtet fuldt ud og for en stund flytter ind hos fruen på Frederiksberg sammen med 8 af sine allerbedste historier. Nysgerrige sjæle kan følge med i romancen og måske blive inviteret indenfor i fruens saloner til en fortælling fra de varme lande.