ArtiklerUnge & Voksne

Mens vi venter på at teatrene åbner

Alle teatre i Danmark er lukkede. Men bare rolig, du kan stadig få stillet dit teaterbehov hjemme i stuen. 

Mens du venter på, at du igen kan besøge teatret, er det er muligt at få teatret direkte ind i dit hjem. Vi har lavet en komplet teater-tv-guide til dig, som du kan nyde godt af, mens du venter.

1. Kom helt tæt på Mungo Parks teaterchef
Få ventetiden til at gå med den nye DR2-serie: Dramadronning: Danmarks yngste teaterdirektørHer kan du følge Anna Malzer, som lige er blevet ansat som direktør på teater Mungo Park i Allerød i Nordsjælland. Selvom hun er ung og nyuddannet, er Anna allerede en stjerne i dansk kulturliv, og medierne står i kø for at følge med i hendes planer for Mungo Park. Anna vil lave store forandringer og skabe et teater for unge. Få indblik i alle planerne i serien.

Du kan se de første tre afsnit her

2. Få et historisk indblik af korpsdanser Ludwig af Rosenborg
Nu hvor du ikke kan gå i balletten grundet coronavirus, kan du i stedet se DR2-serien: Hvorfor er Ludwig ikke konge?. I serien kan du møde korpsdanser Ludwig af Rosenborg, som er oldebarn af arveprins Knud, der stod til at arve tronen. Ludwig af Rosenborg gransker historien for at finder ud af, hvordan det gik til at hans familie tabte tronen og blev skrevet ud af historien. Se serien og find ud af hvordan det hele gik til.

Du kan se de første par afsnit her

3. Kom tæt på balletbørnene
På TV2 Play kan du komme med kulissen på Det Kongelige Teaters Balletskole i programmet Barn af balletten. Balletskolen er en eliteuddannelse, der hvert år udklækker professionelle balletdansere i verdensklasse. Kom helt tæt på de hårdtarbejdende talenter og oplev deres liv som børn af balletten. Dette kræver dog at du er abonnent af TV2 Play.

Du kan se programmet her

4. Se forestillinger på Det Kongelige Teater Xtra
Mens Det Kongelige Teaters huse er lukkede, kan du streame udvalgte forestillinger fra Det Kongelige Teaters repertoire direkte fra deres nye gratis univers KGL Xtra på Det Kongelige Teaters hjemmeside. Der er blandt andet mulighed for at se den relevante forestilling Højskolesangbogen; en hyldest til, hvordan vi med vores fælles musikarv kan stå sammen i de svære tider. Derudover er der også mulighed for at komme tæt på kunstnere og få smug kig ind bagom teater-processerne i foreskellige video-interviews.

Gå på opdagelse i deres nye univers her

6.Klassikere på film 
Filmstriben.dk har et hav af gode og spændende film, som du kan låne kvit og frit. Blandt andet tilbyder de Sir Laurence Oliviers fortolkning af teaterklassikeren Hamlet. I Københavns Kommune har alle fire lån om måneden, så log ind med din biblioteksbruger og find den gode teaterklassiker frem.

Du kan finde Hamlet her 

7. Gå i DR’s gemmer og se/gense gode programmer om teater
DR har gennem tiden lavet mange gode tv-programmer om teater og dans. I DR’s arkiv kan du finde programmer om Den Kongelige Ballet, Det Kongelige Teater, Glad Teater og interviews af forskellige teaterchefer og kulturpersonligheder. Bl.a. kan du se eller gense dokumentarserien Ingen er Perfekte og få et unikt indblik i Glad Teater‘s arbejde og møde deres skuespillere helt tæt på. Derudover kan du også se eller gense DR3-serien I Forreste Række, og følge med i hverdagen som balletdanser i Den Kongelige Ballet.

Find DR’s overblik over teater- og kulturprogrammer her