ArtiklerUnge & Voksne

Teater til bogelskeren

Til den passionerede læser har de københavnske teatre en række forestilling i efteråret baseret på både noveller, romaner, debatterende bøger og de store klassikere.

Emma Gads takt & tone 100 år, Metronomen
29. AUG. – 23. SEP.
Emma Gads ikoniske etikettebog fylder 100 år. I den anledning opføres den som cabaret-forestilling om hvordan vi alle har en mening om bogen – uden at have læst den.

Orlando, Betty Nansen Teatret
11. SEP. – 06. OKT.
Virginia Woolfs vilde klassiker fra 1928 bliver sat i scene af Betty Nansens nye kunstneriske chef Elisa Kragerup. Tiden, livet, kønnene og døden er opløst i fortællingen, hvor Maria Rossing spiller den unge litteraturelskende Orlando som bevæger sig gennem fire århundreders kunsthistorie og skifter undervejs køn.

Kat på et varmt bliktag, Betty Nansen Teatret
17. NOV. – 31. DEC.
Tennessee Williams’ klassiske skuespil om en familie, der samles ved bedstefar Big Daddys fødselsdag. Ikke mindst filmen med Elisabeth Taylor og Paul Newman har udødeliggjort skuespillet.

Babettes Gæstebud, Republique
22. SEP. – 10. NOV.
Karen Blixens historie om kokken Babette, som flygter fra borgerkrig i sit hjemland, og ender i en landsby i det kolde nord, hvor hun fortryller de lokale bønder med sin madkunst. I Republiques teaterversion får publikum serveret mad i gastronomisk verdensklasse imens forestillingen udspiller sig.

Svejk, Nørrebro Teater
27. SEP. – 17. NOV.
Jaroslav Haseks roman “Den gode soldat Svejks eventyr” omsat til musikalsk teater med Rasmus Botoft i spidsen som Svejk, den lille, enfoldige mand. Han udfordrer systemet og møder livets absurditeter med det farligste våben af alle: Humoren.

Peer Gynt, Folketeatret
24. OKT. – 16. DEC.
Henrik Ibsen fortælling fantasifulde fortælling om lykkeridderen, der drager ud i verden med ambitioner om at finde sig selv og blive til noget stort. Cyron Melville er den unge Peer og Preben Kristensen den ældre Peer.

Pelle Erobreren, Østre Gasværk Teater
25. OKT. – 09. DEC.
Martin Andersen Nexøs berømte roman fra 1906 om Lassefar og hans søn Pelle der flygter fra fattigdommen over havet og ankommer til Bornholm i maj, 1877. Østre Gasværk Teaters musikteaterversion er instrueret af Katrine Wiedemann med Thomas Bo Larsen i spidsen for ord, musik, sange og billeder.

Dantes guddommelige komedie, Republique
10. JAN. – 02. FEB. 2019
Bogen er det berømteste litterære værk af den florentinske digter Dante Alighieri fra tiden mellem middelalder og renæssance. I instruktør Staffan Valdemar Holms version oplever vi den frygt for Helvede, som for middelaldermennesket var en del af det at være til.

Frit Flet, Teater S/H
16. FEB. – 16. MAR. 2019
Bestseller-fællesbogen på 655 sider af samme navn er skrevet af dramatiker Line Knutzon, digter Naja Marie Aidt og forfatter Mette Moestrup i 2014. Det er en kæmpe collage af digte, essays, e-mails, logbøger, sange og lege kombineret med private fotos med feminisme som tema. Teater Sort/Hvids version bliver en musikalsk slagmark om kvindekroppens voldsomme kraft, udtryk og alle de forventninger, som følger med den.