ArtiklerUnge & Voksne

Læs bogen – se forestillingen – læs bogen

Guiden til den passionerede læser – eller den der ikke når at læse bøger. Oplev forestillinger baseret på romaner på de københavnske teatre i efteråret.

Østre Kapel/ Vestre Kirkegård: DITTE MENNESKEBARN
Den udødelige roman af Martin Andersen Nexø om ukuelige Ditte, der med stor ansvarsfølelse, et hjerte af guld og flittige hænder kæmper sig igennem tilværelsen.
14. SEP. – 30. SEP.

Nørrebro Teater: EN FOLKEFJENDE
Oplev Søren Pilmark spille Henrik Ibsens klassiker om lægen Tomas Stockmann, der opdager at vandet i det kurbad han arbejder på er giftigt. Sandheden er ilde hørt.
18. SEP. – 23. OKT.

Det ny Teater: SPILLEMAND PÅ EN TAGRYG
Musical med Tommy Kenter i hovedrollen. Musicalen, oprindeligt ‘Fidddler on the roof”’, er mere berømt end sit forlæg – Sholem Aleichems historier om mælkemanden Tevye. (NB: Sholem Aleichem (Salaam Aleikum) er et pseudonym for Solomon Naumovich Rabinovich.)
16. SEP. – 24. OKT.

Husets Teater: MIT ARBEJDE
Forestilling baseret på forfatter Olga Ravns bestseller “Mit arbejde” om hvordan hendes møde med moderskabet føltes overvældende og førte til en fødselsdepression.
18. SEP. – 23. OKT.

Teater V: ARGUMENTER IMOD KVINDER
Argumenterne imod generationer af kvinder har siden demokratiets barndom været mange, morsomme og fuldkommen skrækindjagende, som Birgitte Possing viser i bogen “Argumenter imod kvinder” – oplev bogen iscenesat.
29. SEP. – 10. OKT.

Mungo Park: 2084
Multimedialt teatershow efter George Orwells bog “1984”. Tag med til en fremtid i permanent undtagelsestilstand iscenesat af en usynlig magt.
09. OKT. – 16. OKT.

Teatret ved Sorte Hest: SANDHED OG KONSEKVENS
Niels Ellegaard, Anette Støvelbæk, Sarah Boberg og Peter Oliver Hansen er samlet for at få sat luft under vingerne og sus i skørterne på Lars Noréns vilde mesterværk af samme navn.
15. OKT. – 27. NOV.

Teater Republique: 1001 NAT
“1001 nats eventyr” fra den arabiske og persiske verden er folkelige fortællinger indsamlet over mindst 1500 år. Oplev dem komme til live med skuespiller Stina Ekblad.
29. OKT. – 04. DEC.

Teater Vestvolden: CHRISTIANE F.
Den eviggyldige  ungdomsklassiker om Christiane Felscherinow , der som 12 årige begynder at ryge hash i den lokale ungdomsklub. Året efter er hun narkoman og lever på gaden.
06. NOV. – 04. DEC.