ArtiklerUnge & Voksne

Teater til teenagere

Teater! Det er da for børn, eller noget kedeligt noget for voksne!

Næ, der er faktisk masser af cool ungdomsteater i byen for tiden!

Her er en guide til forestillinger, der kan vække og begejstre selv den mest teaterkritiske teenager:

FØLG FAMILIEN #Sponsereret – for dig, der elsker SoMe
Dyk med ind i influencerkulturen, og følg en helt almindelig familie og deres liv med hele verden på Youtube, Facebook, Instagram og TikTok. ‘Familien #Sponsoreret’ er en historie om en helt almindelig familie, i et helt almindeligt hus, med en helt almindelig hund. En SoMe familie!
Den 23. sep. – 17. okt. på Zangenbergs Teater i indre by
Fra 11 år.

TIL SIDSTE FJER – for dig og din pigebande
2 veninder husker tilbage til den tid, hvor pigebanden var det vigtigste. Gennem gode minder og oplevelser genfortæller Vera og Louise det frie liv på gaden og de ubrydelige bånd, der opstod i deres lille flok. Men de fortrængte minder afslører, at det unge rodløse liv var knap så lykkeligt, som de først troede. Så tag dine bedste venner i hånden, og dyk sammen ned i minderne.
Den 21. – 22. okt. på Zangenbergs Teater i indre by
Fra 12 år.

THE HOUSEfor dig, der elsker et godt gys 
Forestil dig, at et hus kan fortælle hvad er foregår inde bag dets lukkede døre og nedrullede gardiner. Sådan er det i forstillingen ‘The House. Huset selv fortæller den uhyggelige historie om en række forbrydelser i huset.  Så bid skriget i dig og hold fast i din sidemakker, når ‘The House’ drejer rundt og gysereffekterne flyver dig om ørerne.
Den 11. nov. på Teatret Fair Play i Holbæk
Forestillingen spilles på engelsk!

KUSSESUMPEN 2 – for dig, der vil bryde med kvindetabuer
Selvom du ikke så Kussesumpen 1, kan du sagtens følge med i Kussesumpen 2. Forestillingen er en selvstændig fortsættelse, der tager fat, hvor 1’eren slap – nemlig i det moderne kvindeliv. Bliver man lykkelig af et mågestel? Kan man være feminist og hade andre kvinder? Og hvor kommer alle vores forestillinger om “det gode liv” fra? Gå ind i sumpen, der viser kvinden, hvor hun er smukkest og grimmest: Fra de sorte hår på baglårene til drømmen om den store kærlighed.
Den 20. okt. til 29. nov. på Aveny-T på Frederiksberg
Fra 15 år.

KÆRE FAR – for dig, der bøvler med hvem du er og meningen med det hele
En forestilling baseret på et virkeligt selvmordsbrev. Om unges selvmord og selvmordsforsøg – og en musisk kommentar til jagten efter identitet og mening med det der pokkers ungdomsliv.
Den 24. oktober – 1. november på Teater Vestvolden i Hvidovre
Fra 14 år.