BlogUnge & Voksne

Aveny-T, SEX

Jeg havde taget min teenagedatter på 13 år med i teatret for at se forestillingen SEX. Det var lidt et sats..

Jeg vidste på forhånd, at der nok ville være nogle lidt grænseoverskridende scener. Grænseoverskridende når man som 13-årig skal sidde og se det med sin mor. Allerede inden forestillingen startede, blev der rå-snavet på rækken bag os. Et øjeblik troede jeg faktisk, at parret var en del af forestillingen, for der blev virkelig gået til den!

Grænseoverskridende sexscener
Ud over et par enkelte andre, var jeg nok alderspræsident i salen. Men det gjorde faktisk ikke noget, for det var fedt at mærke den ”unge stemning”.

I et scenarie af lys og lyd startede forestillingen. Og jeg fik ret… min datter nærmest gemte sig i stolen, mens den unge skuespiller gennemlevede en ”våd drøm” – og hvad der hørte med af støn og udfordrende kropsstillinger.

Så var vi ligesom i gang!

Parforholdets svære odds
Forestillingen handlede om en flok lespiske piger, der med deres unge alder taget i betragtning, gennemlevede parforholdets svære vilkår. For hvornår er man klar til at leve med den eneste ene, når livet er fuld af fristelser? Og hvordan er det at leve i et forhold, når den ene part har mere lyst til sex end den anden?

De fire unge skuespillere leverede virkelig en flot præsentation. Der var både dans, musik, skænderier – og selvfølgelig en masse snak om sex.

Et net af løgne
Derudover var det sjovt at opleve, at det unge publikum grinede på nogle helt andre tidspunkter, end jeg ville gøre. De opfattede skuespillernes mimik og kropssprog på en helt anden ”ung” måde, end jeg gjorde. Jeg var helt klart ung med de unge!

Den unge hovedperson endte med at komme ud hvor hun ikke kunne bunde i et net af løgne. Og slutscenen var både flot, grænseoverskridende og gav stof til eftertanke. Så har jeg vist ikke sagt for meget.

Med tre fremkaldelser, taler publikums begejstring vist for sig selv. Min datter endte med at kravle op af stolen og tage oplevelsen med et nysgerrigt sind. Efter forestillingen tog vi os en snak omkring handlingen. Det var en god mulighed for mig, til at tale med min datter om et liiiiidt pinligt emne.

Tag din bedste ven/veninde eller teenagedatter under armen og skynd dig ind i mørket til en vild, sjov og til tider grænseoverskridende forestilling.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!