BlogUnge & Voksne

Betty Nansen, En Skærsommernatsdrøm

Det her stykke skal du se! Det skal du bare. Og skynd dig, for jeg er sikker på, der pludselig er udsolgt.

Det er SÅ sjovt. Og hæsblæsende. Og vildt. Og velspillet. Og aktuelt. Og vel-iscenesat. Og fik jeg sagt sjovt? 

Her er Shakespeare opdateret. Og man kan mærke, spillerne elsker deres roller. De ejer dem troværdigt og tåretrillende morsomt. Der sker noget HELE TIDEN, og dét, der sker, er fedt. Den gamle historie fra 1600 (!) om jalousi og kærlighed, der skifter hænder og går fra varm til kold på et øjeblik, virker evigt aktuel.

Now I love you. Now I dont. Bare tænk på swipe-kulturen. Og hele vejen gennem stykket filmer karaktererne hinanden, poserer for perfekte selfies og skifter ‘dybe’ venskaber ud, hvis det passer bedre ind i narrativet om det perfekte liv. Og oveni den virkelig, virkelig fede iscenesættelse har yndlings-Line Knutzon været inde og rode og regere og tilføje nye scener, og de sekvenser er fuldstændig eminente, hvis du spørger mig.

Hele salen boblede over af grin i selskab med disse tre maskotter, en kæmpe-mus, en bjørn og et gigant-egern, der skal underholde hertugen eller dø. Også her er forestillingen super aktuel og vedkommende – blandt andet omkring den krænkelseskultur, vi står midt i lige nu. For de tre maskotter kan det fx være svært at stable en god forestilling på benene, når der er stemning for, at instruktøren ikke må give spillerne kritik…

Kritik får stykket ikke af mig. Jeg ELSKER det fra start til slut. Både den moderne musik, måden spillerne gav den fuld gas, kostumerne, selfie-kameraerne og det hele. Jeg synes klart, du skal tage ind og se det. Det er et af de særligt gode, du bare ikke vil gå glip af. Sidste spilledag er 9. november.

Læs flere teatertips på www.teatertips.dk – her kan du også abonnere på mit nyhedsbrev LIGE HER og få et tip, når jeg ser noget særlig godt. Kh Tine

Af Tine Ville Helgers, Tines teatertips
Ved siden af mit job som tekstforfatter og kommunikationskonsulent hos Røde Kors driver jeg www.teatertips.dk – hvor jeg skriver om teater og giver dig teatertips i mit nyhedsbrev. Jeg ser mindst tre stykker om måneden og giver dig et tip, når jeg ser noget godt. Jeg elsker at sidde i mørket, før scenetæppet går op. Her føler jeg mig som det heldigste menneske i verden. For i dét øjeblik kan alt ske. Og der er pludseligt håb midt i det grundlæggende meningsløse.