BlogUnge & Voksne

BRØGGER! Jeg ELSKER Brøgger

Det her er ÆGTE GODT! Også hvis du ikke er 100 procent inde i Suzanne B’s liv og forfatterskab. Gå ind og se det uanset hvad.

Det er simpelthen SÅ rørende, grimt, smukt, gribende, gyseligt og fuldstændig vidunderligt på samme tid. 

Hun er en lysende, funklende musikalsk stjerne, Jeanett Albeck! Hun spiller sindssygt godt, synger som en drøm og giver sig hundrede procent i det vilde stykke om Suzanne Brøgger, der går på teater Revolver på Østerbro lige nu. Jeg var helt opslugt. Det bliver du garanteret også. Albecks Brøgger er på scenen alene, skøn, skør og skamløs. Og så alligevel ikke. For rundt omkring hende fejer, tørrer, vasker og skrubber den hyrede hjælper, så divaen formår at opretholde sin ekstravagante stil. Ligesom hjælperen sørger for, at kunstnerens kusse-tryk og eksperimenterende malerier kommer op fra gulvet og får plads på væggen i glas og ramme.

Stykket starter og slutter med Brøggers mor, der ikke var som andre mødre. Måske ikke en gang en mor. Mere selvoptaget, selvmordstruet, sindssyg. Det handler om Brøggers forhold til sex, om den voldtægt hun blev dobbelt offer for. Om hendes lyst til at leve frit, stærkt, helt og fuldt. Om hendes mod og maske. Om hendes kamp for at være den kvinde, hun vil være. Og om samfundets modstand mod den kvinde, hun er.

Stykket går indtil 27. oktober. Du SKAL simpelthen se det.

Husk, du altid kan få tips på teatertips.dk – eller tilmelde dig mit nyhedsbrev LIGE HER.

Af Tine Ville Helgers, Tines teatertips
Ved siden af mit job som tekstforfatter og kommunikationskonsulent hos Røde Kors driver jeg www.teatertips.dk – hvor jeg skriver om teater og giver dig teatertips i mit nyhedsbrev. Jeg ser mindst tre stykker om måneden og giver dig et tip, når jeg ser noget godt. Jeg elsker at sidde i mørket, før scenetæppet går op. Her føler jeg mig som det heldigste menneske i verden. For i dét øjeblik kan alt ske. Og der er pludseligt håb midt i det grundlæggende meningsløse.