BlogUnge & Voksne

Chicago, Det Ny Teater

Dette er en rigtig musicalklassiker fyldt med glamour, mord og jazz! Hvis du gerne vil opleve en virkelig lækker musical, så er det altså Det Ny Teater, der har den lige nu!

To af Danmarks største og dygtigste musicaldivaer, Julie Steincke og Maria Lucia, spiller i denne opsætning over for hinanden som henholdsvis den kendte sangerinde og dobbeltmordersken Velma Kelly og natklubsangerinden Roxie Hart. Vi er tilbage i 1920’ernes Chicago, og de to kvinder mødes her i kvindefængslet, hvor Roxie havner efter at have myrdet sin elsker. Med hjælp fra fængselsvagten ‘Mama’ (Pernille Schrøder), der styrer fængslet, Roxies forsmåede og næsten usynlige mand Amos (Jesper Asholt) og stjerneadvokaten Billy Flynn (Thomas Ambt Kofoed) kæmper de om pressens gunst i håbet om at blive frikendt for deres dødsdomme.

Dette er en musical, som jeg personligt havde glædet mig helt enormt meget til at opleve på Det Ny Teater og lad det med det samme være klart: den skuffede på ingen måde! Det er en overordentlig forførende omgang med knivskarpe og absurd dygtige dansere, et band, der er usædvanligt velspillende og en forfriskende scenografi, som danner en perfekt ramme om lige netop dén her fortælling.

Størstedelen af den simple scenografi udgøres af bandet, der troner midt på scenen og netop er med til at understrege den udviskede og flydende overgang mellem, hvad der er – og ikke-er – show og performance i både Roxie og Velmas liv. Den simple scenografi er ganske enkelt en helt genial og optimal medspiller, og Det Ny Teater fortjener i den grad ros for at have satset på en noget mere minimalistisk stil i denne omgang.

Noget andet, der er helt eminent, er Julie Steincke i rollen som Velma Kelly. Hun spiller den så overbevisende, at man nærmest skulle tro, at rollen i sin tid blev skrevet til hende. Hun er sassy, lækker og synger, så jeg får lyst til at rejse mig og huje. Ligeledes er det virkelig klædeligt at se Maria Lucia i en rolle med mere kant – og så oven i købet lykkedes så flot med det! Hun giver os en helt tilpas skabet Roxie, som hun formår at forføre hele salen med. Der er faktisk ikke en finger at sætte på noget af castet eller det elegante ensemble. Koreografien, som Gregory Butler står bag, sidder bare lige i skabet og sjældent har veludført dans været så forførende. Det her er ganske enkelt et produkt, som virkelig er grundigt og gennemarbejdet til perfektion.

Hvis det ikke allerede står tydeligt nok, så lad mig blot understrege, at jeg er tosset med Det Ny Teaters udgave af Chicago! Den læner sig ikke bare op ad filmversionen eller andre tidligere sceneversioner. Det her er helt deres eget, og wauw, hvor er det dødskarpt og alle pengene værd.

Af Line Kirsten Nikolajsen, Den 4. Væg
Laver til dagligt en masse forskelligt mediearbejde og er i virkeligheden et eller andet sted også i gang med en kandidatgrad i Film- og Medievidenskab. Teater og skuespil har dog en helt særlig plads i mit hjerte. Jeg vil nok altid have en 13 årig lille pige inden i, som vil blive ved med at drømme om at blive stor skuespillerinde. Der er i min verden intet så forførende som teater, og jeg lader mig ofte rive med og blive helt opslugt. For mig er teatret den mest fantastiske form for pause fra den hurtige verden uden for. Jeg er ret pjattet med poesi i teaterform, som er et af de mest oprigtige pusterum med plads til eftertænksomhed, jeg kender til. Desuden er min teatersuperhelt lige nu Elisa Kragerup!