BlogBørn & Familie

Det sidste juletræ, Ishøj Teater

Igen har Ishøj Teater bikset en rigtig familie juleforestilling sammen.

Der er grin for hele familien og superflot scenografi. Jul er der faktisk ikke så meget af, men en sød historie om venskab, miljø og religion får du serveret sammen med iørefaldende sange og en dejlig brunkage.

Juleforestillingen “Det sidste juletræ” er en varm og humoristisk fortælling om pigen Pil, der så brændende ønsker sig et juletræ. Men pga. den stigende varme på jorden, så er der simpelthen ikke flere juletræer tilbage.

SE OGSÅ: “❤️-varm juleforestilling om skovens måske sidste juletræ” .

På magisk vis møder Pil drengen Noor, der er en ægte naturelsker. Han kan både finde vej med et kort og svinge sig i trætoppen. På mange måder måske en nutidig udgave af Tarzan – dog med det i mente, at drengen Noor er muslim.

Noor er slet ikke interesseret i et juletræ, for han holder jo ikke jul, men den muslimske fest Eid. Noor fortæller Pil om Eid, og hvordan muslimer får gaver op til tre gange om året!

På vej rundt i skoven lyder der pludselig et hæst ”pip”! Det viser sig at være den kendte ”sløjfefugl”, som har en sløjfe på hovedet –deraf navnet. Den har gemt sig i en hul træstamme.

Sammen leder de tre venner nu efter grantræet, som Pil har en hemmelig mission om at fælde og tage med sig hjem. Der er dog også lidt uhyggeligt i skoven, for der bor vist en heks? I hvert fald kommer der løbende noget ”meget uhyggeligt musik”, som den store spejdergruppe, der sidder på rækkerne ved siden af mig, beskriver den.

Heksen viser sig heldigvis bare at være en sød og sjov dame, der også bor i skoven og elsker dyr. Hvis du er på alder med mig, sådan i 40´erne, vil du nok bl.a. kunne genkende damen, som ”Sanne Olsen” fra 80 ér TV-serien ”En stor familie” skrevet af Lise Nørgaard.

Damen og sløjfefuglen hjælper dog til sidst Pil og Noor med at finde det sidste grantræ. Om Pil får fældet træet, mens de andre to kigger væk, må du selv ind og opleve.

Tag din bedste ven, dine bedsteforældre, din børnehave eller klassen med ind og se forestillingen, det vil du ikke fortryde.

Glædelig jul fra Ditte og børn!

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers. Jeg har produceret tv i mange år, men de oplevelser jeg får i teatret er helt specielle og unikke. Det sker kun den ene gang og bliver ikke foreviget på TV. Jeg elsker at gå i teatret med mine to børn på 8 og 13 år. At se deres glæde og indlevelse i en fortælling er fantastisk. Når vi alle sidder der i mørket eksisterer kun os og den gode fortælling. Ordet "moooor" er ligesom glemt for en stund.