BlogUnge & Voksne

Edison, Kunsten at være lykkelig

Evig lykke er ifølge filosoffen Arthur Schopenhauer en umulighed. Men trøst dig med at storslået natur og god teaterkunst kan få os til at glemme os selv – og det er faktisk det samme som lykke.

Schopenhauer bliver ofte kaldt for en pessimistisk filosof. Forsøger man at læse ‘Kunsten at være lykkelig’ med det formål at skyde genvej til et liv i fuldkommen lykke, bliver man nok skuffet. Istedet får man 50 gode råd til at leve en tålelig tilværelse!

En stand-up-trio
Scenen på Edison er fyldt med møbler. Øverst i en stabel er Erik Jørgensens J167 sofa solidt monteret, og det er der grund til for alle møblerne kommer i spil i den 90 minutter lange standup for trioen bestående af Ena Spottag, Nicolai Dahl Hamilton og Anders Mossling. De opremser og kommenterer alvorligt og morsomt alle de 50 gode råd. 

Kend dine begrænsninger
Selvfølgelig har du alle muligheder i dit liv og kan vælge og vrage, men som trioen viser os er der grænser – når Ena forsøger at komme i en skjorte der er fire numre for lille – når Anders drømmer om være rockstjerne med en alt alt for lille stemme.

Lev i nuet
Lad være med at bekymre dig om noget du ikke ved om vil ske, eller hvornår det vil ske. Og glæd dig så til den tid i livet hvor begæret efter erotik aftager og du istedet kan nyde din kaffe i ro og mag. Du skal dog huske at holde din krop sund og stærk og især bevare dit gode humør.

Jeg vil ikke anbefale dig at læse ‘Kunsten at være lykkelig’, men istedet at du sætter dig ind i Edison og får alle Scopenhauers gode råd serveret på et sølvfad. Husk nu bare at holde dig munter.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.