BlogBørn & Familie

Aaben Dans, Hvad er det?

Det var ret sjovt, da han hoppede rundt som en robot – Viola 6 år

Hvor er det bare dejligt, at der også bliver tænkt på de mindste, når man skal i teatret. På Musicon i Roskilde kan du opleve en forestilling, man må sige, er for de allermindste. Aldersgruppen hedder nemlig 1/2-5 år.

Der er tænkt på det hele
På 1. sal venter et hyggeligt legeområde, hvor du bliver budt på gratis kaffe eller saftevand. Området er virkelig flot, og du kan side og hygge på store røde velourpuder.
Forestillingen foregår på 4. sal, og du kan enten tage trapperne derop eller en elevator. Du bliver bedt om at tage skoene af, før du kommer ind i salen, da gulvet er dækket af sarte filttæpper. Scenen er i midten af teatersalen, så du bliver placeret på gulvet rundt om scenen. Det giver en hel speciel stemning, at sidde så tæt på scenen med sit barn/børn. Du føler faktisk, at du er med i forestillingen. Er der for langt ned til gulvet, findes der dog også stole.
Scenografien er holdt i gråt, og er meget simpel. Men som forestillingen skrider frem, udfoldes den til et stort legeunivers, som ungerne drages imod.

Man bliver misundelig på danserne.
Men nu til forestillingen, som er en danseforestilling skabt af Aaben Dans – om hvad kroppen kan. De to dygtige dansere Antionette Halbing og Ole Birger Hansen lægger ud med en sjov dans, hvor de viser hvad deres kroppe kan (min krop ville aldrig tillade bare en tredjedel af, hvad de kan!).

Genial børneunderholdning
Dansen er en blanding af sjove bevægelser og leg. Ole Birger Hansen, laver en sjov ”robot-dans”, som min datter Viola på 6 år er ret vild med. Tale er der næsten intet af i forestillingen, men det gør heller ikke noget, da de små børn har travlt med at suge til sig af de sjove bevægelser.
I det hele taget har danserne det så sjovt med simple ting, som en filtmåtte, et plasticrør og en fjerboa, at jeg bliver helt misundelig! For hvem ville ikke ønske, at kunne underholde sit barn med så simple ting i hele 30 minutter! Men det kan forestillingen ”Hvad er det”.
På intet tidspunkt bliver børnene urolige – og en enkelt mor, føler sig så meget hjemme, at bleskiftet bliver klaret i hjørnet.

Tag dit barn eller barnebarn med i teatret
Hvad der sker af forunderlige ting i forestillingen, er svære at beskrive, de skal opleves. Krydret med flot lys, lyd og scenografi giver det en magisk oplevelse for de helt små. Aldersgruppen skal overholdes, da forestillingen nok bliver for ensformig for de større børn. Mange ting bliver gentaget i bedste Teletubbies stil- og ungerne elsker det.
Oplev en rigtig hyggelig dag med dit barn, barnebarn eller oldebarn! De vil elske det.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!