BlogUnge & Voksne

Forsøgsstationen: Det kontaktløse forhold

Min 13 årige datter sidder og stirrer ud i luften, måske er hun helt i sine egne tanker?. Det er jeg også, for jeg sidder og forestiller mig at min datter, ligesom damen i forestillingen, er blevet til en dukke jeg kan fjernstyre… Tænk hvis jeg kunne fjernstyre hende til at rydde op? Oh hvilken lykke!

Det Olske Orkester har i den grad skabt en tankevækkende forestilling. Forestillingen handler om en mand, der har en larmende og irriterende nabo. Manden er dog pænt ensom, så han ønsker på et eller andet punkt alligevel en form for kontakt med den kvindelige nabo. En nat ender han i et drømmeunivers, hvor naboen bliver til en dukke, som han kan fjernstyre, og som gør præcis hvad han ønsker.

SE OGSÅ: “En mand, en robot og en masse syret action!”

Her er det så, at mine tanker pludselig vil lede mig over på ideen om en fjernstyringsmulighed af min teenagedatter… Uh det kunne da egentlig være skønt en gang imellem…Tænk hvis jeg kunne fjernstyre hende til at lave mad, vaske tøj, gå ud med skraldeposen og generelt bare sidde helt stille som en dukke.

Kontaktløs verden
Men mon ikke det ville blive lidt kedeligt i længden? Ingen, der smækkede med døren, eller sidder med hovedet begravet i mobilen… Præcis det samme sker for manden i forestillingen. Der er ikke altid lige sjovt at holde skovtur, ferie eller fest med en dukke, der bare gør hvad man beder den om.

Manden bliver dog også mere og mere ligeglad med dukken, og passer slet ikke ordentlig på den. Derfor bliver dukken selvfølgelig sur og ender med… Ja, hvad mon det hele ender med? Og kan det mon løses med noget så simpelt som en kop te?

Forestillingen giver stof til eftertanke for voksne såvel som unge. For livet er mere end selfies på de sociale medier, hvor det alligevel ofte udstilles på en unaturlig måde.

Vi vil ikke tilbage til corona-tiden
Alle har brug for en social kontakt og især efter denne corona-tid, hvor vi alle er blevet afskåret fra sammenkomster, skolekammerater og familie.

Derfor er denne forestilling et tilbageblik på en verden, vi bestemt ikke ønsker os.

Ord er der ikke mange af i forestillingen, men virkelig flot ”dukkespil” af danser og koreograf Katrien Von der Velden (jeg så hende ikke blinke én eneste gang!). Og manden, der til tider er lidt creepy og egoistisk, bliver spillet af skuespiller og mimer Øyvind Kirchhoff.

Tag din teenager eller skoleklasse under armen og læg mobilen for en stund, mens du ser på rigtige levende mennesker i en mørk sal. De oplevelser fås ikke gennem mobilen.

P.S Jeg kunne ikke lade være lige at prøve fjernbetjeningen på min datter…. Det virkede ikke, så nu må jeg selv klare oprydningen.

Sponsoreret af Teaterbilletter

 

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!