BlogBørn & Familie

Ishøj Teater: Drengen der ville være Nisse

”Nu’ det jul, og træet tændes på ny”. Sådan lyder omkvædet i en kendt Shu-bi-dua-sang. Men julen er så sandelig også startet på Ishøj Teater, hvor du lige nu kan se juleforestillingen ”Drengen der ville være nisse”.

Hvis du ikke var i julestemning, da du ankom til teatret, så bliver du det lige med det samme, når du kommer ind i salen og ser den imponerende jule-scenografi, skabt af Ricardo Axel Castillo Rodriguez.

Scenen er fyldt med alle de julegodter, gaver, jule-kage-bage- remedier og alverdens julepynt, man kan tænke sig.

SE OGSÅ: “Mød en ægte nisse”.

Mor og far har travlt med at tage selfies
Stykket handler om drengen Axel, der bor sammen med sin mor og far. Forældrene har selvfølgelig alt for travlt med at tage jule-selfies og pynte op med plastik juleting, til at Axel rigtigt kan komme i julestemning. Derfor beslutter han sig for at kravle op på loftet, hvor han er så heldig at møde nissen Annie.

På loftet møder han også to andre nisser. Sammen beslutter de sig for at bage en masse julesmåkager. Salens børn får også lov til at smage. Her er selvfølgelig taget hensyn til sundhedsstyrelsens retningslinjer, så nisserne bærer visir og handsker, når kagerne deles ud.

Iørefaldende sange og sjove danse
Mens nisserne bager kagerne, synger de flere gode og iørefaldende nissesange og danser sjove danse.

Ungerne hygger sig, og de fleste når allerede at synge med på de fleste sange, før de voksne kan huske bare den første linje.

Alt i alt er det et rigtig hyggeligt julestykke for både små og store. Stykket er velspillet med flotte kostumer og en god energi. Nisserne er sjove og ”nissefar har en tyk mave” fortæller min 5-årige datter mig. Om Axel bliver til en rigtig nisse, og om forældrene når at komme i julestemning, vil jeg ikke afsløre, det må du selv ind og se.

Teatret følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer
Kommer du alene med dine børn, så kommer du først ind i salen og bliver placeret øverst på rækkerne. Børnehavebørn og andre grupper kommer sidst ind og først ud, og bliver placeret på de første to rækker.

Så sprit du hænderne – køb en bøtte popcorn – og nyd en rigtig juleforestilling sammen med dine kære.

”Nu’ det jul, og træet tændes på ny
Nu’ det jul i land og by
Og guds engle små klæ’r sig festligt på
Og synger i sky”

Rigtig glædelig jul.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!