BlogUnge & Voksne

Krudttønden, Oh Baby, it’s Cole

En lille lækkerbisken af en cabaret

Jeg tror, at mange har det som mig, når vi hører en af Cole Porters sange. Det starter nede i den ene fod, og snart er hele kroppen med. Man griber sig selv i at kunne forbavsende mange bidder af teksten, og sangen følger dig, til du sidst på eftermiddagen står nede i Netto og nynner den over køledisken. Det siger noget om kvaliteten og langtidsholdbarheden af Cole Porters omfangsrige musikalske produktion.

SE OGSÅ: Vivienne McKee hylder Cole Porter

‘Oh Baby, it’s Cole’ er en gammel succes, som Vivienne McKee har fundet frem af skuffen. Cabareten var et stort hit for snart 30 år siden i en dansk version, så man fristes til at sige, at det er på tide, at vi får fornøjelsen af sangene på originalsproget. Det er ikke bare en perlerække af Porters evergreens, men også en dramatisk og dekadent historie om én af det tyvendeårhundredes største komponister, der levede et priviligeret liv blandt det internationale jetset. Vi kommer et spadestik under den glittede overflade med karrierens op- og nedture, frygten for afsløring af hans homoseksualitet og en rideulykke, der skulle få store konsekvenser for hans førlighed.

Vivienne McKee har håndplukket et perfekt cast til forestillingen. Katrine Falkenberg synger fantastisk og er en forrygende og flirtende komedienne. Nicoline Siff Møller imponerer med sin dybe, lækre klang og fik mig nærmest til at trille af stolen af grin i sin parodi af wannabe Hollywoodskuespillerinden med maskingeværstemme. “Did I tell you I got an audition for a movie?” Sebastian Harris ser smadder godt ud i smoking og ligner faktisk Cole Porter en hel del. Han synger fantastisk, danser godt og har et insisterende blik i sin kontakt til publikum. Fra Londons West End har de selskab af Leo Andrew, der er entertainer helt ind i hjertet, og er fabelagtig som tipsy upperclass dekadent gentleman. Selv bobler Vivienne McKee som champagne som aftenens værtinde og forestillingens fortæller, mens Stuart Goodstein spiller fremragende på flygelet.

‘Oh Baby, it’s Cole’ er en lille lækkerbisken af en cabaret. Scenografien er enkel og smuk. Og damerne boltrer sig i et overflødighedshorn af flotte kjoler i tidens karakteristiske og elegante snit tilsat passende mængder af brusende fjer. Hvis du er Cole Porter fan som jeg, så er det bare med at komme afsted til Krudttønden, hvor Vivienne McKee og hendes fantastiske hold forkæler dig i en halvandentimes tid med en god historie, svingende musik og dét der veloplagte London Toast-glimt i øjnene.

Af KOP kultur
Knud Overgaard Pedersen. Teateranmelder og kulturblogger på Facebookbloggen KOP kultur. Jeg har en særlig kærlighed til skuespillet, men nyder også musicals, ballet og moderne dans. Er exam.art. i dramaturgi og til dagligt administrativ medarbejder på Nationalmuseet, så der er dømt kultur fra morgen til aften hele året rundt.