BlogBørn & Familie

Det lille Teater, Til dig fra mig

På Det lille Teater spiller en lille forestilling om… Neeej, ikke endnu, det er for tidligt! Men det begynder med J..

Her midt i november hænger pynten allerede i Strøget og på markedet ved Nytorv er de ved at gøre boderne klar til gløgg, gran og gaver. Hvis du synes det er for tidligt at alt julehalløjet går igang, kan du søge ly hos Det lille Teater i Lavendelstræde. Forestillingen ‘Til dig fra mig’ er teater for de 3-7 årige og deres forældre – uden en vrimmel af nisser og sure voksne, der stiller sig i vejen for det der noget – noget med J..

Er der nogen i røret?
Julie Forchhammers scenografi er fuld af rør, store som kloakrør og i forskellig længde. Rummets vægge og to vinduer skifter farver i takt med at forestillingen udvikler sig. “Hej!”, siger en stemme. For der bor nogen inde i rørene. Det er Mette K. Madsen og Kristian Holm Joensen. En slags rørnisser. De kommer frem og starter en sjov leg med de store rør, der kan bruges til at gemme sig selv og pynt og især gaver inden i.

Verdens længste ønskeseddel
For det er jo snart det der j.. og noget meget væsentligt er gaverne med alle de udfordringer som de giver. For eksempel når Kristian ikke ved hvad han ønsker sig, eller han ikke kan finde på en gave til Mette, kan han måske give sig selv bort som gave? Gaver skal pakkes ind og her er der brug for papir, tape, en saks og masser af tålmodighed. Endelig er der det med at vente på den store aften hvor gaverne skal åbnes.

Glæden ved at give en gave
Ja ok, den nærmer sig den jul og I bliver ikke snydt, for op af rørene trækkes julepynten, der siden forvandles til det fineste juletræ og ønskesedlen sendes af sted til julemanden på en rejse der gennemtænkt udnytter scenografien. Kristian finder den helt rigtige gave til Mette og rørnisserne synger et par glade sange lavet af Jan Rørdam, og endelig sluttes der af med en flot scenisk overraskelse. Den minder os samtidig om at – julen koster mange penge.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.