BlogBørn & Familie

Det Lille Teater, Kom dans med mig

Åh åh – jeg falder for – Det Lille Teater!

Hvis nogen for tyve år siden havde fortalt mig, at en voksen person kan blive afhængig af at se teater for de 2-5 årige, da havde jeg nok smilet lidt overbærende. Ikke desto mindre er jeg i dag mere end klar når Det Lille Teater i Lavendelstræde sender en invitation, der lyder: Kom dans med mig!

SE OGSÅ: “Ditte Hansen klemt ind på rækkerne i børneteater”

En flot svunget rød rutsjebane
Der er kommet nye kammerater på legepladsen. Tre søde tumlinger som er fulde af spilopper. At det så i virkeligheden er en skuespiller, en danser og en nycirkusartist gør bare det hele meget sjovere. Josefine, Mikaël og Anders laver deres egen læreplan i ‘børnehaven’ med instruktion fra Charlotte Munksø. De undersøger verden og udfordrer sig selv med at kravle op ad den flotte røde rutsjebane i scenegrafien, lege gemmeleg bag de skjulte døre og gentage en sjov lille ‘åh åh – jeg falder leg’ lige så mange gange som den voksne pædagog eller kammerat gider gribe en.

Se mig! Se os!
Der er brug for at blive set når man er en tumling på tre – fire år, og publikum af børn og voksne i Det Lille Teater vil gerne se på og kan sagtens kende sig selv på legepladsen. Det kilder i maven når Anders snurrer rundt i trapezen, legen med et ben hver fælles i buksestrømperne er genial og når drengene ifører sig kjolerne fra udklædningskassen, råbes der drillende ‘hej, hej piger! fra salen, indtil kjolerne pludselig bliver til tre hoppende små – tja – skal vi kalde dem ‘havenisser’.

Find en god undskyldning for at se børneteater
Mine roser til børneteater gælder ikke bare Det Lille Teater men alle de fantastiske mennesker i Danmark, der bruger deres energi på at skabe fine og nære oplevelser for børn og for alle dem, der stadig kan mindes deres barndom. Vi voksne der er blevet afhængige af den gode forestilling har bare en udfordring: Hvordan vi skal snige os med ind i børneteatermørket?

Når man selv har har små børn eller er blevet bedsteforælder så er alibiet helt i orden. Ellers må man gemme sig bag en notesbog og et visitkort hvorpå der står Teaterspotter

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.