BlogBørn & Familie

Anemonen, Morfarmorfarmorfar

Alle har en morfar og mange af os har gode relationer til eller minder om ‘de bedste forældre’; det er ofte noget med god tid, lidt ekstra forkælelse og pasning af os når vi var syge.

Morfargenerationen af idag er meget aktiv; de er frivillige i genbrugsforretningen, går til yoga og spiller i et orkester med den musik de hørte som unge i tresserne.

Så blev vi lige 30 år ældre
I forestillingen beretter Jens, Thomas og Sune om deres morfædre. De fortæller, mens de ifører sig morfartøj, sutsko, hvid skjorte og vest, om deres besøg hos morfædrene, hvor én var lektor i tysk, en blev næsten udlært snedker og byggede en vugge til sit første barn – og så var der ham nazisten under krigen – men hov, det skal vi nu helst ikke tale om.

Ind og ud af rolle
Efter omklædningen er de tre skuespillere blevet tredive år ældre, lidt stive i kroppen og mere langsomme i hukommelsen. Men spille musik det kan de stadigvæk, selv om det kan være vanskeligt at komme op på trommestolen. De ‘gamle gubber’ trakterer os med gamle hits.

På besøg hos morfar
Og scenografien er hentet hjemme hos morfar med standerlampen, gyngestolen og alle de børnetegninger som han har fået til jul – og se mormor dukker også op; hun har lavet krebinetter, for barnebarnet er kommet på besøg og der skal hentes sodavand i kælderen for nu skal vi hygge. Det nye Anders And blad fra i tirsdag og en femkrone til sparegrisen skal heller ikke mangle.

Kom kun nærmere, I bliver ikke snydt
Inden det hele slutter får vi alligevel historien om nazisten og om snedkerens første barn, der døde og ikke kom til at sove i den nye vugge. Forestillingen er produceret af Limfjordsteatret, varer 45 minutter og er for børn fra 8 – 12 år samt alle deres ‘bedste’ forældre.

Er du træt efter en lang uge i skolen? Så ‘tag en morfar’ eller gå en tur i Anemonen.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.