BlogBørn & Familie

Ishøj Teater, Mus og venner

Vil du opleve en rigtig hyggelig teaterforestilling med børn fra 3 til 9 år, skal du tage til Ishøj Teater og se “Mus og venner”

Der er ikke så mange dikkedarer her, for som titlen lyder, handler forestillingen om Mus og venner!

Ishøj teater ligger et stykke uden væk, hvis du altså er vant til at gå i teatret i København. Men med offentlig transport eller bil, kan du nemt besøge det hyggelige teater.

Du bliver mødt velkommen af søde medarbejdere – og i den lille café kan du købe forfriskninger og popkorn!

Efter forestillingen byder teateret på saftevand – og der er et område, hvor du kan spise din medbragte madpakke.

Nå, tilbage til forestillingen.

Dejligt teateroplevelse
Jeg havde taget min datter Viola på 7 år med til forestillingen. Jeg nyder altid at se hendes umiddelbare grin og indlevelse i en forestilling, når vi er i teatret. Det er alligevel noget andet, at sidde uden forstyrrende elementer i den mørke sal og blive opslugt af en spændende fortælling. Det gjorde hun bestemt også denne gang.

Flot scenografi og kostumer
Scenen er bygget op som en skov, og det er lige før, at man kan høre musene pusle i skovbunden, før forestillingen begynder.
Forestillingen begynder – og ud fra et hult træ kommer skovmusen Sylvester. Sylvester elsker at lege og holde styr på tingene. Men han elsker også at bestemme! Det kommer jeg tilbage til.
Så pusler det igen.. og ud kommer den sødeste muldvarp. Muldvarpen ser som bekendt ikke så godt, så derfor har den små runde briller på. Kostumet er virkelig godt og med skuespillerens mimik, er du slet ikke i tvivl om, at du sidder og kigger på en muldvarp.

Svært at lege, når man kun er to
Sylvester og muldvarpen er bedste venner og de leger sammen i skoven. Deres yndlingsleg er er ”De tre MUSketerer”, men da de kun er to til legen, bliver det lidt besværliggjort.
Til alt held dukker der en lille sød bymus op, som gerne vil være med i legen. Men Sylvester der vil bestemme, vil ikke have at den lille bymus med navnet ”Mus”, med i legen. Mus og muldvarp er nemlig blevet gode venner!
Men mon ikke det hele ender godt alligevel og de tre små skovdyr ender med at blive gode venner til sidst. For selvom man er forskellig kan man godt lege sammen og hjælpe hinanden.

Iørefaldende sange
Udover et godt manuskript så er forestillingen også krydret men iørefaldende sange, som min 7-årige datter synger med på allerede mens forestillingen er i gang.
Resten af salens børn kommer også med ivrige tilråb, hvis hovedpersonerne er i knibe eller stiller de stiller spørgsmål til publikum.

Ishøj teater og forestillingen ”Mus og venner” er et rigtigt godt udgangspunkt for en familietur, eller et besøg med børnehaven eller indskolingen.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!