BlogUnge & Voksne

Odense Teater, Forårsrullen

En dramatisk historie illustreres af en lang række musiknumre, der spænder bredt over en mors dybfølte savn til en ild bestyrelses-rap. Fælles for hele molevitten er, at man aldrig ved, hvad der bliver det næste.

I 1935 ankommer kinesiske Van til Danmark, og allerede her begynder forårsrullens historie. Vi skal dog helt frem til 2018 før Forårsrullen bliver opsat som musikforestilling på Odense Teater. Her bliver vi taget igennem forårsrullens udvikling med både krigstid, forelskelse og død.

Det gode og det knap så gode
Jeg må indrømme, at jeg gik ind til denne forestilling med en god portion skepsis. Sangteater om forårsruller lyder ikke som den umiddelbare opskrift på succes. Men denne forestilling er netop et hit fordi dens koncept er så gakket, at det bliver genialt.

Tonen blev hurtigt sat i løbet af de første par sange, hvor det blev tydeligt, at her er en forestilling skabt med stort overskud og masser af kærlighed til historien. Det er hamrende sjovt når spillerne synger mantraer som ”Dybfrost” og ”Soyasauce” med stor alvor, fordi det virker absurd at hylde noget så simpelt på så grandios maner.

Ligeledes er det genialt at give forårsrullen selv en stemme og følelser, mens den omgivet af bedårende kvindehænder på fabrikken, synger om drømmen om at erobre København.

Forestillingen kunne dog have god brug af yderligere finpudsning idet nogle af spillerne klunter lige lovlig meget rundt i koreografien, og nogle af numrene i det hele taget fremstår lidt rodede og forvirrende. Dette er dog også en del af charmen ved denne forestilling, som netop fremhæver det fantastiske i noget trivielt, og derfor ikke behøver at være al for perfekt.

Scenen bliver brugt til det yderste, idet opsætningen er ganske simpel men samtidig utrolig alsidig, og man er aldrig i tvivl om, hvorvidt man sidder ved familiens spisebord eller lægger i køledisken med de andre ruller. Det er desuden lækkert at få lov at se live-orkestret, som gemmer sig på bagscenen, men indimellem får lov at kigge ud.

Denne fjollede, men også storslåede forestilling om en mands forretningseventyr og en befolknings besættelse af forårsruller er både underholdende og interessant og derfor højst anbefalelsesværdig!

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Den 4. Væg
En teaterpodcast, som tager lytterne med helt op på de skrå brædder og forsøger at vise dem teatrets mange vidunderlige ansigter. Vi snakker om teater og med teater - og det værende både de store og små! I hvert program taler vi med aktuelle personligheder og forsøger at give dig et overblik over, hvad for noget teater, der er på de danske teaterscener lige nu, og som vi mener, er værd at kaste sine sparsomme penge efter. Bag Den 4. Væg står Clara Lindstrøm Gleerup og Line Kirsten Nikolajsen.