PodcastUnge & Voksne

Fra regnormenes liv. Episode 1: Betonjungle og klædefabrik

Lyt til Folketeatrets podcast om forestillingen FRA REGNORMENES LIV.

Folketeatret fører dig ind i en fortælling om at høre til. Om at blive set som man gerne vil ses og om at vælge kærligheden.

Med scener fra forestillingen hører du hvordan de store guldalderkunstnere H.C. Andersen og Johanne Louise Heiberg, hver især kæmper med en fortid de prøver at lægge bag sig, men som indhenter dem og nær tager livet af dem. Flettet ind i deres fortælling, hører du den unge digter Elias. En ung mand i København, som i dag kæmper med mange af de samme dæmoner. Det sammen mørke. Parallelt forsøger de hver især at spille livets rigtigt og slippe fri fra fortidens skygger.

EPISODE 1 – Betonjungle og klædefabrik
I guldalderens højborg, familien Heibergs stue, sidder Johanne og skriver om sin fortid. Om regnorme, hun gravede op fra den mørke jord. H.C. Andersen har besøgt kongen – det gik ikke som forventet. Hører han overhovedet til i de kredse? Elias husker hans barndom i Gellupparken, hvor han flygter væk i bøgerne. Men hvad flygter han egentlig fra?

OM PER OLOV ENQUIST (1934-2020)
Per Olov Enquist, også kendt som P. O. Enquist, var en af Sveriges mest anerkendte forfattere. Han tog i sit forfatterskab udgangspunkt i historiske begivenheder og gav dem nyt liv ved at bygge sine fiktive verdener op omkring dem.

MEDVIRKENDE
H.C. Andersen: Ole Lemmeke
Johanne Luise Heiberg: Ellen Hillingsø
Johan Ludvig Heiberg: Preben Kristensen
Kvinden: Lisbet Lundquist
Foto: Gudmund Thai