BlogBørn & Familie

Riddersalen, De Underjordiske

‘De Underjordiske’ er en juleforestilling lavet til Riddersalen og den emmer af teater med stort T. En forestilling for hele familien med respekt for traditioner og naturen.

Næste år kan forestillingen fejre 25 års jubilæum og det betyder, at nogle børnene, der oplever forestillingen her ved juletid, har forældre og bedsteforældre, der selv som børn har set ‘De Underjordiske’.

SE OGSÅ: Hele Danmarks Daimi om julen før og nu.

En tradition med traditioner
Vi starter med forberedelse til høstfesten ved Mikkelsdag d. 29. september. Af det sidste kornneg binder den unge pige Kornmoren. En figur der beskytter gården og dens folk vinteren igennem og den må alt i verden ikke blive væk eller ødelagt. Allerede inden festen forsvinder Kornmoren – det er da klart – og to folk fra gården, Flora og Ebbe, drager ud for at finde den. 

Levende musik
Der er orkestergrav med hele tre musikere i Riddersalen. I kongelogen nikker Dronningen ned til os og klapper med på musikken sammen med alle børnene. Tre skøre rotters samtale i laden på gården får latteren til at klinge i hele salen, og der er højt humør og gode råd til skuespillerne om at passe på, for der står en tågetuller, en lygtemand eller et andet underjordisk farligt væsen lige bagved.

De gamle holder sig unge endnu
Daimi Gentle, Erik Olsen og Signe Birkbøl på scenen, samt Lars Shiller ved klaveret, har været med siden starten i 1994. Forestillingen har ændret sig lidt siden starten men det er meningen at den skal blive sig på sporet og derfor holder tekstforfatter Signe Birkbøll sproget og replikkerne i stramme tøjler. Forestillingen er fra 6 år og varer 90 minutter, hvor Ragnhild Kaasgaard, hende med det smittende gode humør, midtvejs holder en strække benpause og benytter orkestret til at danse folkedans med hele publikum.

En forestilling for hele familien med respekt for traditioner og naturen.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.