BlogUnge & Voksne

Scandic Falkoner – Elsk mig i nat

”Det var verdens bedste musical og de sang virkelig godt. Det var en rigtig god historie og kulisserne var flotte”. Sådan beskriver 13-årige Vigga musicalen Elsk mig i nat, der spiller lige nu og til 10. april i Scandic Falkoner på Frederiksberg.

Allerede i foyeren kan vi mærke forventningens glæde. Min datter Vigga på 13 år og jeg er på vej ind i den store sal, for at se musicalen Elsk mig i nat, som er spækket med sange fra min ungdom.

Tag din teenager med
Jeg har valgt at tage min teenagerdatter med –måske lidt egoistisk – men også for at have en aften med hende, hvor jeg for en gang skyld er på hjemmebane i musikkens verden. Bevares Billie Eilish synger da også nogle ok sange, men der er nu lidt mere fest og farver over et ægte 80´er hit!

Da vi kommer ind i salen hænger der et kæmpestort ”Elsk mig i nat” skilt over scenen og vi sætter os forventningsfulde tilrette på de billige rækker, hvor man nu også ser helt fint. Vi studerer det farvestrålende program og jeg går selvfølgelig straks i gang med at synge sangene – for lige at finde ud af, om min datter kender nogle af dem. Om hun virkelig kun kender et par stykker, eller om det er min dårlige sangstemme der ødelægger resten, finder jeg ikke helt ud af.

Fantastiske sangere og dansere
Men til min store begejstring finder jeg derimod ud af, at selveste Anne Linnet sidder et par rækker bag os. Jeg tænker, at hun nok er spændt på at høre, hvordan hendes numre bliver fortolket.

Så starter det! Lys, lyd, dans og sang – som en rigtig musical skal starte! De mange sangere synger fantastisk godt, og danserne flyver rundt på scenen som var det det nemmeste i verden lige at lave en saltomortale i luften.

Hvis du har set ”Mama Mia” filmen, så vil du opleve noget i samme stil. Historien er næsten ens og sangene bliver tilpasset, så de passer ind i historien. Selvfølgelig er sangene ikke kun fra én og samme kunstner som de er i ”Mama Mia”. Lattermusklerne bliver taget i brug en del gange, for historien er super sjov.

En rejse tilbage i tiden
Jeg vil ikke fremhæve nogle af sangerne, for de synger alle sammen helt fantastisk. Historien er velspillet og scenografien er flot med skiftende scener og blinkende lamper. Det er som at være tilbage i 80´erne. Og hvem ville ikke lige ønske at rejse tilbage i tiden, for bare en enkelt aften at kunne give den gas til Ridder Lykke, Woodo eller Vilde Kaniner?

Det var måske lidt et sats at tage min 13-årige datter med, men det endte faktisk med at blive en rigtig god aften. For med den flotte opsætning og ens piinlige mor, der skråler med på alle sangene, kan det da ikke blive andet end en rigtig god oplevelse vel?

”Det var ligesom at være med, da du var ung, mor”, slutter Vigga, da vi går mod metroen, efter en fantastisk god aften – og en stor oplevelse af at ha været der selv – tilbage i 80’erne.

Så tag din teenager under armen, og sæt kursen mod 80érne, det vil du ikke fortryde.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

 

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!