BlogUnge & Voksne

Sceneriet under Det Ny Teater, Piaf & Aznavour

Fin cabaret for dem, der holder af rødvin og den franske sangtradition.

To af Frankrigs største musikalske legender kan i øjeblikket opleves i Sceneriet under Det Ny Teater. OFF Det Ny kaldes formatet, som pendant til Off Broadway, hvor mindre forestillinger vises i det intime scenerum, der ligger ved siden af Restaurant Teaterkælderen.

Edith Piaf og Charles Aznavour. Deres fælles sangskat er blevet til en lille cabaret om kærlighedens mange ansigter. Den boblende forelskelse og den umulige kærlighed. Drømme, jalousi, ensomhed og smerte. I en skøn blanding af fransk, engelsk og dansk genhører vi de meste berømte sange, hvoraf jeg kender de fleste i hendes repertoire, men kun genkender et par fra hans.

Scenografien er begrænset til et cafébord med to stole og lidt vin i gadelygtens skær. Her mødes Kirsten Siggaard og Kim Hammelsvang. Den modne kvinde og den yngre mand. Der er ingen tvivl om, at hun kan sin Edith Piaf på fingrene, og efter snart 30 år har hun gjort sangene til sine egne i en grad, så der kun kradses i overfladen af det drama og den smerte, der bor i mange af dem. Det bliver for pænt, og vi møder aldrig den fanden i voldske sangerinde, der elskede og brugte yngre mænd.

Kim Hammelsvang finder derimod en fin balance i Charles Aznavours repertoire. Hvor smukke “She” og særligt den rørende og dramatiske “What makes a man a man” rammer mig direkte i hjertet. Der går måske lidt for meget klovneri i “Les comédiens”, men hva’ fanden. Det er jo dét sangen handler om.

Musikken er i en liga for sig selv. Pianisten Mathias Grove Hansen spiller helt vidunderligt, og Kurt Larsen er fremrangende på harmonikaen. En fin lille cabaret for dem, der holder af rødvin og den franske sangtradition. Og for mig en teaser til at lytte nærmere til Charles Aznavours imponerende livsværk af mere end tusinde sange. God fornøjelse.

Af KOP kultur
Knud Overgaard Pedersen. Teateranmelder og kulturblogger på Facebookbloggen KOP kultur. Jeg har en særlig kærlighed til skuespillet, men nyder også musicals, ballet og moderne dans. Er exam.art. i dramaturgi og til dagligt administrativ medarbejder på Nationalmuseet, så der er dømt kultur fra morgen til aften hele året rundt.