BlogUnge & Voksne

Sjællandsgade Bad, Generation Krop

Kun iført bikinier og undertøj, men væbnede med humor og selvironi.

Generation Krop er en forestilling om kvinders forhold til deres krop. Et forhold som ofte er fyldt med utilfredshed og en drøm om en helt anden krop, end den man har.

I Sjællandsgade badets flisebelagte omgivelser formidler tre unge kvinder små scener om forholdet mellem dem og deres kroppe. Dette gør de med musik, sang, dans og ord. Kun iført bikinier og undertøj, men væbnede med humor og selvironi, udspiller de traumatiske scener fra prøverummet, svømmehallen eller intime situationer med partnere. Generation Krop er et indblik i tankerne om kvinder, som er utilfredse med deres kroppe.

Det gode og det knap så gode
Der kunne knap være en bedre scenografi for Generation Krop end Sjællandsgade badets kvindeafdeling. Her har masser af kvinder gennem tiderne stået nøgne og været tvunget til en konfrontation med deres kroppe. Denne atmosfære hænger tungt over forestillingen og bidrager til en dimension af virkelighed. En virkelighed som vi også finder i de små historier, forestillingen består af. Det virker til at være de tre kvinders egne oplevelser, men det kan jeg ikke vide med sikkerhed. Jeg må i hvert fald konstatere, at jeg ikke kan komme på én eneste kvinde i mit liv, som ALDRIG har været utilfreds med sin krop. Det siger en hel del om problematikkens alvor.

Generation Krop har en humoristisk tilgang til dette seriøse emne. I en af scenerne bliver ting som en kvinde normalt siger om sin mave, sagt til hende, som var det en veninde, der siger det til hende. Her bliver det tydeligt, hvor absurd et forhold dette er. Ville man finde sig i at være i et venskab, hvor man konstant bliver mindet om, hvor utilstrækkelig, uduelig og tyk man er? Næppe!

Desværre synes jeg, at deres tilgang til emnet er en smule trivielt. De små anekdoter og forestillingens format bidrager ikke til ny viden eller indsigt for mig. Men Generation Krop er en fornøjelse at opleve. De tre kvinder er så skønne, når de står der helt blottede og ærlige. Jeg næsten ikke kan lade være med at blive en smule forelsket i dem.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du og din krop ikke altid er enige om, hvordan man skal se ud.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Sóley Freyja Eiríksdóttir, Den 4. Væg
Jeg har tidligere boet i kunstkollektiv, og haft en hverdag med kunstnerlige eksperimenter og fysisk teater. Nu studerer jeg Teater- og Performancestudier på Københavns Universitet, og har en teoretisk indgang til teatret. Til daglig berører jeg bl.a. spørgsmål som hvad scenekunsten kan, skal og bør, samt hvordan det kan bruges som andet end underholdning, f.eks. som en måde at få folk til at reflektere over og diskutere svære emner. Mit interessefelt inden for scenekunsten strækker sig bredt. Jeg er dog specielt glad for den mere eksperimenterende kunst, som krydser grænserne mellem fiktion og virkelighed, og bevæger sig ind på livet af mig som publikum. Det er her de store oplevelser og nye opdagelser sker for mig.