BlogUnge & Voksne

Teater Får302, Drømme om noget andet

Sammen med karaktererne drømte jeg mig væk mod hvad der virker som en rarere og nemmere tilværelse med flottere biler, solrige rejser, bedre forhold og større lejlighed.

Et ægtepar der venter barn, en lokalpolitiker, en stewardesse, en misbruger, en psykolog og en præst. Hvad har de egentlig med hinanden at gøre? Normalt ikke meget, men i forestillingen Drømme om noget andet, løber alle ind i hinanden på kryds og tværs. Ingen af dem udstråler den mindste glæde ved livet. Mest af alt er de alle utilfredse med den tilværelse, de er havnet i. Vi møder dem da også for første gang i et venteværelse hos psykologen, hvor den lille spinkle præst gradvist bryder fuldstændigt sammen, inden de to andre klienter bryder ud i en sang, Kim Larsens Joanna. Du læste rigtigt, de bryder ud i sang. Drømme om noget andet er en lille musikalsk collage over tyve billeder på hverdagens længsel og, nå ja, drømme om noget andet, end det sted man er havnet i livet. For hvad skal vi drømme om, når vores egentlige drømme allerede er gået i opfyldelse, og intet nyt dukker op? Hvor skal man så gå hen? Hvad skal man så stille op?

Vi mener
Teater Hund & Co.’s seneste forestilling for voksne er et poetisk, tragisk og komisk nedslag i en gruppe menneskers dalende tilfredshed over egen tilværelse, og Teater Får302s lokaler danner en fin lille ramme om denne intime forestilling. Salens størrelse og den minimale afstand, der er mellem spillerne og publikumsrækkerne, lægger op til absolut indlevelse. For mig virkede det præcis, som det skulle. Jeg sad på første række, så intet stod i vejen for min indlevelse; der var ikke et hoved, der blokerede udsigten eller en stoleryg, der ramte mine knæ. Sammen med karaktererne drømte jeg mig væk mod, hvad der virker som, en rarere og nemmere tilværelse med flottere biler, solrige rejser, bedre forhold og større lejlighed.

Petrea Søe har skabt et lille fascinerede univers, der i Lisbeth Burians gråmalede scenografi stiller skarpt på tyve absurde nedslag i helt almindelige menneskers liv. Drømmene manifesterer sig i Niels Søren Hansens fine musikalske arrangement over velkendte danske sange. Jeg husker kun svagt, hvilke sange, der blev sunget – måske blev det for ensformigt. Det ændrer dog ikke på det faktum, at jeg var umådelig godt underholdt og nåede hele følelsesregistret igennem, når spillerne endelig lagde sangstemme til de små eksistenser.

Morten Brown, Karin Bang Heinemeier og Mette K. Madsen lægger krop til de absurditeter, vi er vidne til. De er troværdige og præcise i deres spil og sjældent set bedre. Med tyve små historier kunne man snildt føle sig overrumplet og forvirret i både handling og retning, men vi bliver taget i hånden, og deres dybfølte og umådeligt komiske arbejde med de skrøbelige eksistenser er både rørende og grotesk.

Drømme om noget andet er en fornøjelse og en fryd. At tempoet er langsomt og teksterne ikke alle har lige meget dybde, gør mig ikke så meget, for jeg er underholdt, og jeg er engageret i deres fortællinger.

af Clara Lindstrøm Gleerup, Den 4 Væg.

Af Den 4. Væg
En teaterpodcast, som tager lytterne med helt op på de skrå brædder og forsøger at vise dem teatrets mange vidunderlige ansigter. Vi snakker om teater og med teater - og det værende både de store og små! I hvert program taler vi med aktuelle personligheder og forsøger at give dig et overblik over, hvad for noget teater, der er på de danske teaterscener lige nu, og som vi mener, er værd at kaste sine sparsomme penge efter. Bag Den 4. Væg står Clara Lindstrøm Gleerup og Line Kirsten Nikolajsen.