BlogBørn & Familie

Teater Hund & Co. i Krudttønden, Faktisk bare Fri

Køb:

En af de forestillinger, man egentlig bare ønsker skal fortsætte uden at slutte.

Faktisk bare Fri er en fantastisk sjov forestilling, der også giver en masse stof til eftertanke til det voksne publikum.

Som altid på Teater Hund, bliver vi samlet i den hyggelige foyer, hvor det er muligt at købe lidt snacks og drikkelse.

Vi bliver ført ind i teatersalen, og bliver mødt af den kreative scenografi, der både kan forestille en by, et hus, et tag – kun fantasien sætter grænser.

Både skuespil og sang
Skuespillerne kommer på scenen og en sanger iført farvestrålende kostume og virkelig lange øjenvipper åbner forestillingen.

Far og mor møder hinanden og får pigen Fri, som er helt sin egen -og alligevel ligesom de fleste børn er. Nemlig FULD af energi og fantasi.

En scene, hvor pigen Fri bare drøner rundt på scenen og gir den max gas er virkelig sjov. Som forældre til to piger med krudt i rumpen, sidder jeg og husker tilbage på de uudholdelige skrigeture eller undskyldninger ved sengetid. Heldigvis er mine børn nu ovre skrigealderen –men jeg husker tydeligt de svedige stunder, hvor jeg prøvede at vise overskud.

For meget krudt i rumpen
Fri vokser op og skal begynde i skole. Men hvordan skal det dog gå? Når man har så meget krudt i numsen, er det så overhovedet muligt at sidde stille?
Scenen er virkelig sjov; lærerinden med de KÆMPE store bryster prøver at holde ro og orden i klassen, men hun ender med at knække. Det samme gør Fris mor, da hun skal prøve at lære Fri at regne. I bedste ”Nana-stil” prøver moderen at regne med appelsiner. ”Hvis Beate har to appelsiner – og Henning har to, hvor mange har de så tilsammen”?

Moderen prøver at bevare fatningen, men til sidst må hun smide appelsinerne i ringen og give op. I et raserianfald får appelsinerne den helt store medfart.

Det er ok at være anderledes
Fri trives ikke rigtigt godt i skolen, men heldigvis er der en pedel, der forstår Fris person, og fortæller hende, at det er helt ok at have lidt meget energi. Men det forstår skolen ikke, derfor ender Fri med at mistrives og til sidst gemme sig i en mørk kælder. Det kan vi nok alle sammen have lyst til engang imellem.

Men mon ikke Fri bliver glad igen?

Som jeg startede med at skrive, så er forestillingen virkelig god og sjov. Handlingen sætter helt sikkert gang i tankerne hos både børn og deres voksne. Efter forestillingen får du dit helt eget ”Fri-spil” med hjem. Så skynd dig at købe din billet!

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Køb:
Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers. Jeg har produceret tv i mange år, men de oplevelser jeg får i teatret er helt specielle og unikke. Det sker kun den ene gang og bliver ikke foreviget på TV. Jeg elsker at gå i teatret med mine to børn på 8 og 13 år. At se deres glæde og indlevelse i en fortælling er fantastisk. Når vi alle sidder der i mørket eksisterer kun os og den gode fortælling. Ordet "moooor" er ligesom glemt for en stund.

Kender du et barn der har svært ved at sidde stille?
Eller med en livlig fantasi...