BlogBørn & Familie

Teater ZeBU, Ilt

Man kan ikke undgå at blive forelsket i saxofonen efter forestillingen!

På scenen er en mand, en kasse, en mikrofon – det er nok – for det hele starter med en vejrtrækning, og multikunstneren Lars Lindegaard Gregersen har virkelig lært at trække vejret. Det var hans første gerning i livet og siden da har han forfinet denne lille kunst. For uden ilt til lungerne var der ingen Lars, ingen publikum her på ZeBU, ingen saxofon og måske værst af alt – ingen musik!

Adolphe Sax
Lars er som så mange mænd og kvinder blevet forført af saxofonen og dens smigrende klang. Han står i forhold til hele fem stykker i sit saxofonharem. Vi bliver præsenteret for alle hans ‘kærester’, fra sopransaxen til den allerdybeste bassaxofon. Historien om den belgiske opfinder af dette vidunder får vi også med. Børn og voksne overgiver sig totalt og Lars må give plads til adskillige klapsalver i denne lærerige og meget musikalske forestilling.

Henrik og Dextor Gordon
Lars Lindegaard Gregersen demonstrerer med forestillingen hvormeget ‘rigtig vejrtrækning’ betyder for at kunne spille på en saxofon. Men det er ikke nok. For at blive god skal man, ligesom i et parforhold, finde den helt rigtige partner; den saxofon der matcher netop dig. 

Man kan ikke undgå at blive forelsket i saxofonen efter forestillingen, og det skulle ikke undre mig om Lars Lindegaard Gregersen og Ilt vil inspirere mange børn og voksne til at begynde karrieren på dette skønne instrument.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.