BlogBørn & Familie

Vingevalnøddeplænen i Kongens Have, I Feel Good

I Feel Good er en god og sjov lille forestilling, som er fuldstændig oplagt at lægge næsen forbi, hvis du mangler en lille hyggelig sommeraktivitet i det gode vejr.

I Feel Good  er Teatret Brændende Kærligheds slapstick-agtig familieforestilling med stor inspiration fra blandt andre Buster Keaton og Charlie Chaplin. Det er en sprogløs og fysisk komedie, som handler om et flystyrt, hvor kun den arrogante kaptajn, den nydelige stewardesse og en temmelig irriterende passager er overlevet. De tre karakterer prøver at finde ud af, hvordan flyet er styrtet, hvis skyld det er, og hvordan de kommer videre til Dubai til fods.

Forestillingen er en genopsætning, og måske den sidste af sin slags.Teatrets 30 år gamle tradition for at opsætte gratis sommerforestillinger i Kongens Have, har ikke fået støtte fra Statens Kunstfonds Scenekunstudvalg. Så det er (måske) sidste chance for at se teatrets forestillinger gratis på den grønne græsplæne foran Rosenborg Slot.

Det gode og det knap så gode
Der er dømt sommerstemning, da jeg ankommer til Kongens Have. De første par publikumsrækker består af børn, som sidder på tæpper. En familie er klatret op i et træ for at kunne se bedre. Det er helt tydeligt, at Teater Brændende Kærligheds sommerforestilling er en tilbagevendende tradition for mange af de tilstedeværende.

Forestillingen går i gang, og publikum er med helt fra starten. De griner og klapper konstant – og med god grund. De tre skuespillere gør et flot stykke arbejde med at skabe deres komiske og karikerede karakterer. Skuespillet er frem for alt fysisk. Der bliver gjort brug af overdrevne fakter og ansigtsmimik, og det hele understøttes af et sprog, som er en blanding af både tysk, engelsk, dansk og nogle udefinerbare lyde. Alligevel er jeg ikke i tvivl om, hvad der bliver sagt, fordi skuespillet er så overdrevet.

Scenografien er simpel, men vellykket. Et flysæde bliver rekvisit for mange sjove scener, eksempelvis da passageren sidder fast i sin sikkerhedssele, eller da han senere er kommet fri, men kommer til at vippe den op i hovedet på sig selv. Der er dømt ægte fald-på-halen humor. Dog er der også lidt at grine af for de voksne, eksempelvis da kaptajnen konstant bliver ringet op af en ny kvinde, som han vistnok har et frækt forhold til.

Gadeteater er dog en umådeligt svær disciplin, som kræver en enorm tilstedeværelse og energi fra skuespillerne. Selvom de tre skuespillere langt det meste af tiden formår at holde tempoet højt, så kommer forestillingen til at føles lidt lang. For mig, skyldes det, at historien er for tynd, og at et par vittigheder bliver gentaget lige lovligt mange gange.

Overordnet set er I Feel Good en god og sjov lille forestilling, som er fuldstændig oplagt at lægge næsen forbi, hvis du mangler en lille hyggelig sommeraktivitet i det gode vejr. Gadeteater og den slapstick-inspirerede genre mener jeg, vi skal have mere af, for det er en form for humor, som både kan være raffineret og let-tilgængelig på én og samme tid. Det er I Feel Good et rigtigt fint eksempel på.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du har lyst til at få en lille hyggelig og sjov teateroplevelse i det gode sommervejr med venner eller familie.

Det er gratis! Så der er ingen undskyldning for ikke at komme afsted – måske lige bortset fra regnvejr.

Anbefalet af Anne Louise Slott Thorborg.

Af Den 4. Væg
En teaterpodcast, som tager lytterne med helt op på de skrå brædder og forsøger at vise dem teatrets mange vidunderlige ansigter. Vi snakker om teater og med teater - og det værende både de store og små! I hvert program taler vi med aktuelle personligheder og forsøger at give dig et overblik over, hvad for noget teater, der er på de danske teaterscener lige nu, og som vi mener, er værd at kaste sine sparsomme penge efter. Bag Den 4. Væg står Clara Lindstrøm Gleerup og Line Kirsten Nikolajsen.