BlogUnge & Voksne

Teatret ved Sorte Hest, KATS – Burroughs has left the building

Absurd perle på Sorte Hest

KATs på Teatret ved Sorte Hest er et absolut MUST SEE! Især hvis du elsker genialt absurd teater og fremragende ny dansk dramatik. Vi kan jo ikke blive ved med kun at se de gode, gamle klassikere, vel? Fornyelse må der til. Og når det så er på dette virkelig høje niveau, er det altså en fest!

Jeg ELSKER denne forestilling.

Den minder mig ret meget om det vanvittige og vanvittigt morsomme stykke – John Lennon er død – jeg så på Teater V i Valby for ikke så længe siden. Og det er ikke ret mærkeligt, for det er nemlig den samme dramatiker Sophie Zinckernagel, der har været på spil. Hende skal vi holde øje med!!

Stykket leger veloplagt og vildt med tekst af 8 forskellige forfattere og er frit inspireret af William S. Burroughs – det er ham med Naked Lunch, hvis det siger dig noget – værk ‘Katten indeni’. Det handler om forfatterens sindssyge skabelsesproces, stoffer, mord og meget mere. Og både skuespil, tempo, sceneskift og fortælling fungerer simpelthen så godt hele vejen igennem. Kun få, små steder dykker det et øjeblik, men vi kommer lynhurtigt tilbage på sporet.

Det kan siges kort: Jeg er vild med det!

Af Tine Ville Helgers, Tines teatertips
Ved siden af mit job som tekstforfatter og kommunikationskonsulent hos Røde Kors driver jeg www.teatertips.dk – hvor jeg skriver om teater og giver dig teatertips i mit nyhedsbrev. Jeg ser mindst tre stykker om måneden og giver dig et tip, når jeg ser noget godt. Jeg elsker at sidde i mørket, før scenetæppet går op. Her føler jeg mig som det heldigste menneske i verden. For i dét øjeblik kan alt ske. Og der er pludseligt håb midt i det grundlæggende meningsløse.