BlogBørn & Familie

Teatret Zeppelin: Far til vejrs med Alfons Åberg

Nyd lidt kvalitetstid med dit barn/børn og lad op før dagligdagen overtages af ”gåsesteg og risengrød og klejner og limonade”. På Teatret Zeppelin kan du lige nu nyde forestillingen ”Far til vejrs med Alfons Åberg”.

Det lille hyggelige teater, som er beliggende på Vesterbro byder velkommen til en festlig og sjov forestilling. Drengen Alfons behøver jeg vist ikke at præsentere – hans spilopper kender vi alle til.

SE OGSÅ: “Mød Alfons Åberg og hans far”

Alfons far, som publikum får at vide, hedder Bertil og faktisk kun er 36 år, er lige præcis som jeg huskede ham fra børnebøgerne. Brun sweater, sutsko og med manglende hår på issen. Kun piben er af etiske årsager skiftet ud med en af lakrids.

Masser af sang og fjol
Forestillingen begynder med sang og fjol – og det varer ved. Ungerne hygger sig og griner skiftevis af Alfons og af ”den fjollede far”. Alfons finder selvfølgelig på en masse larmende lege, han puster med vand og bygger en helikopter. Men det sjoveste er nok, at han får sin far til at klæde sig ud som en dame!

På intet tidspunkt bliver forestillingen kedelig – ej heller for de mindste i salen. De sidder helt opslugt, og får måske gode idéer til den næste leg hjemme i stuen.

Scenografien er genkendelig og som taget ud af børnebøgernes univers, som forfatteren Gunilla Bergstrøm har skabt. Den første Alfonsbog udkom i 1972 og sidenhen er der udgivet 23 bøger om den lille dreng, hans usynlige ven Svipper og far, som altid bare helst vil sidde og læse avis.

Egentlig har historierne sikkert ikke ændret sig så meget fra den dagligdag, vi kender i dag. Dog er farens avis nok udskiftet med en tablet, og piben er skrottet!

Energi så det basker
Skuespillerne leverer en fantastisk præstation og en helt speciel indlevelse. Selvom Alfons far bliver spillet af en kvinde (Line Skytte), så er det slet ikke mærkeligt. Line Skytte bevæger sig og agerer fuldstændig, som jeg havde forestillet mig, Alfons far fra bøgernes univers ville gøre.

Alfons Åberg spilles af Mads Korsgaard, der har en energi, som kun en 6-årig dreng kan ha´, når han laver brydekamp med sin usynlige ven Svipper. Han lever sig også fuldstændig ind i rollen, og både bevæger sig, synger og danser som en 6-årig dreng.

Alt i alt en rigtig god forestilling, som de mindste vil elske!

Er du totalt Alfons fan, eller mangler du en julegave, så kan du købe alle karakterne som dukker efter forestillingen.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!