BlogUnge & Voksne

Tivoli, Kærlighed ved første hik

Varm  og trofast kærlighed ved gensynet med ‘Kærlighed ved første hik, som nu genopvækkes som musical i Tivolis Koncertsal.

Musicalen ”Kærlighed ved første hik” bygger videre på den gamle film fra 1999. De fleste skuespillere er fortsat på, nu med de erfaringer, som tiden har iklædt dem. Men instruktøren Peter Langdal er ny og kommer med en velsignet bagage, for han kan både trylle, personinstruere, være musikalsk og få historien til at fungere.

Musikalsk underholdende
‘Kærlighed ved første hik’ er blevet til suveræn underholdning, og når filmens gamle soundtrack ved gruppen ”Innocent blood” er brugt op, sætter Langdal ”Det brune punktum”, ”Spice Girls” og Peter Belli på grammofonen. Det gi’r pote, og sjovt nok er det netop de numre, som får taget til at lette.

Den nye historie er som en kinesisk æske og smyger sig om den gamle handling, stadig ved forfatteren Søren Frellesen. Det unge par er blevet gammelt og har knas i ægteskabet. De husker tilbage og ser sig selv som unge. Her er de nye, uprøvede kræfter upåklagelige, og måske er det et par stjerner in spe med Nicolai Jensen og Anna Clara Sachs Leschly.

Innocent Blood på scenen
Og så er det gamle orkester Innocent Blood med Ditlev Ulriksen som forsanger med igen. Klædt i sort sniger de fem musikere sig ind og rundt på scenen, og det hele bliver spektakulært sammen med det store ensemble, hvor operasangeren Joachim Knop stemmemæssigt giver den med fuld damp og kraft.

Er man ca. 30 år gammel, står filmen sikkert skarpt i erindringen. Dengang fik både Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke deres folkelige gennembrud. Men uden særligt kendskab til fortiden er den nye musical sød og velspillet, og de næsten 30 medvirkende agerer upåklageligt.

Forestillingen ”Kærlighed ved første hik” kører af sted og passer fint til Tivolis familiesegment og underholdt, det bliver man, uanset alder!

Af Ulla Strømberg, Kulturkupeen
Kulturjournalist, mag.art. i teatervidenskab - samt kunsthistoriske studier. Forfatter til bl.a. ”Nyere danske scenografer” (2017), ”Bellevue Teatret” (2013) og ”Rønne Theater” (2011). Tidl. museumsdirektør på Teatermuseet i Hofteatret og tidl. journalist i DR. Har siden 2014 skrevet teater- og kunstanmeldelser på bloggen Kulturkupeen.dk