BlogBørn & Familie

Vintersilhuetter, Riddersalen

Vintersilhuetter er en fantastisk flot forestilling fyldt med H.C. Andersen og julestemning.

Forestillingen bringer alle følelser frem, glæde, tårer, gåsehud og latter. Scenografien og kostumerne rummer alt, hvad du kan drømme om. Musikken, sang og lydeffekter er både sjove, sørgelige og selvfølgelig juleagtige.

SE OGSÅ: “Velkommen til HC Andersens jul”

Virkelig flotte kostumer og rekvisitter
Alle kender H.C. Andersens eventyr, og det er også dem, denne forestilling er bygget op omkring. Vi kommer rundt om eventyrene: Den Grimme Ælling, Den lille pige med svovlstikkerne, Grantræet, Lille Idas blomster og Snemanden.

Scenografien er en blanding af silhuetter, skyggeteater, dukketeater og sjove rekvisitter. Kostumerne taler for sig selv og rummer alt fra et fantastisk grantræ-kostume til store blomster- nederdele, en kæmpestor snemand og en næsten lyslevende kanin, der hopper rundt på scenen.

De fire skuespillere (Sara Grabow, Lisbeth Gajhede, Erik Olsen og musiker Thomas Dinesen) skiftevis synger, danser og spiller på instrumenter og alle leverer en indlevende og sprudlende skuespil-præstation. Selvom emnerne nogen gange er lidt dystre (for sådan var H.C. Andersens eventyr jo) så formår alle, at få glæden frem i publikum – unge som gamle.

Jeg måtte knibe en tåre
Du når aldrig at kede dig, for der sker hele tiden nye ting på scenen, eller du oplever nye lydeffekter, som skuespillerne også selv leverer direkte på scenen. Hovedfortælleren guider publikum gennem de forskellige eventyr, mens hun til tider hundser rundt med de andre skuespillere på en sjov og kærlig måde.

Fortællingerne leveres på en flot og rørende måde, og da jeg til sidst må knibe en tåre ved slutningen af eventyret ”Den lille pige med svovlstikkerne”, bliver mine tårer erstattet af sikkerheden om, at selvom alt smukt har en ende, vender det tilbage som noget endnu smukkere.

På rækken foran sidder en 0. klasse, aldrig har jeg set en klasse sidde så opslugt af et teaterstykke, som endog varer en lidt længere end de fleste forestillinger for børn (ca. 1 time og 15 min).

Klassen både griner over de til tider fjollede kostumer og sluger de gode gamle eventyr af H.C. Andersen, som vist aldrig går af mode.

En rigtig flot og fængende forestilling, som du helt klart skal gøre dig selv den tjeneste at se.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!