BlogBørn & Familie

Zangenberg teater: Følg familien

Er din teenager – eller er du selv – vild med at se videoer på YouTube, Instagram og diverse andre sociale medier? Så er denne forestilling lige noget for jer.

Jagten på “likes”
”Følg familien” handler om en familie, der lever et liv gennem deres YouTube kanal og videoblogs. Smilet stivner dog, når videooptagelsen er ovre. Men mens den røde knap lyser, blændes publikum af et hvidt tandpastasmil og positive tillægsord der bruges i flæng i jagten på flere “likes”.

SE OGSÅ: “Vild med sociale medier?!”

Lillesøster Line Sabrine på 11 år blogger om livet som ja…. lillesøster. En hverdag som nogle nok ville betegne som ganske normal. Line Sabrine får dog med sin iver og ustoppelige energi hverdagen til at virke fantastisk og magisk. Line Sabrine vil meget gerne have hendes storesøster Sacha Fie på 13 år til at deltage i sine videoer. Men det virker ikke helt efter hensigten. Sacha Fie er nemlig som de fleste teenagere lidt mut, og synes slet ikke det er fedt at blive udstillet i lillesøsters “magiske” YouTube univers.

Skjulte reklamer
Mor og far har selvfølgelig også deres egne YouTube kanaler, hvor de i hemmelighed lige får flettet et par skjulte reklamer ind. Moderen er en lettere overgearet kvinde, der lyser op, når hun kan se sig selv på skærmen. Ellers er der ikke meget overskud til familien og børnene.

Faderen virker som om, han er blevet hjernevasket til også at leve sit liv på de sociale medier. Han har oprettet en kanal, hvor han ”underviser” i hvordan man inddrager børn i de hjemlige sysler. En grotesk og sjov scene hvor talestrømmen gør selv Kim Schumacher til den tavse type.

Skuespillerne spiller flere roller
Storesøster Sacha Fie bliver spillet på skift af de tre skuespillere.  Det gør det nogen gange handlingen en smule forvirrende, men det er dejligt at se, at skuespillerne kan skifte karakterer uden problemer.

Christoffer Hvidbjerg Rønde der spiller faderen, har dog også vundet en ekstra rolle, som familiens hund, hvilket er en virkelig morsom scene. Hunden bliver brugt som prøvekanin til en demonstration af en ny slags hundetandpasta. Det bliver selvfølgelig også bliver bragt på familiens YouTube kanal.

Scenografien er enkel, men bliver brugt godt. Oplevelsen er intens og slutningen overrasker.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!