BlogBørn & Familie

Zangenbergs Teater, Far er sur

Undskyld! Jeg lægger mig fladt ned! Det er simpelhen ikke muligt at være en sur gammel mand efter at have set forestillingen Far er Sur.

Her sidder jeg med et smil der flækker ansigtet op over begge ører. Bare fordi teatret i Pilestræde har opdaget den lille genistreg af tegneren Philip Ytournel. Børnebogen ‘Far er sur’ er en skøn tegnestreg af en farmand der i arrigskab giver hele verden den kolde skulder og med en lillepige der til gengæld vil gøre alt i hele verden for at få sin søde far god igen.

SE OGSÅ: “Hvorfor er far sur?”

Jeg gætter på at Zangenberg har bedt instruktør Sofie Pallesen om hjælp til at gøre både far og publikum glade og hun har nok stillet sig selv to gode spørgsmål: 

  1. Hvorfor er far sur? 
  2. Er Philip Ytournel franskmand?

Ad 1: Far er sur fordi han har en møgdag hvor alting går galt og driller ham.

Ad 2: Sofie Pallesen ved det ikke – men navnet lyder fransk –  og derfor beder hun Thomas Dinesen komponere noget skøn fransk cafemusik til forestillingen.

Desuden får hun skuespillerne Emma Silja Sångren og Christoffer Lillmand til at spille to elskelige figurer af en lillepige og hendes elskede farmand. Maren Birkbøll tilføjer ‘en scenografi på en badeværelsevæg der passende rammer tegneren Ytournels streg. Den kan tegnes videre på og lukkes op på mange finurlige måder. 

Og så kører historien ellers bare derudaf i 35 skønne minutter, hvor børnene siger ayy når far ikke vil spise den lækre kage – og synes at rødvinen er væmmelig sur – og at den kæmpestore cafelatte heller ikke er stor nok. Men selvfølgelig ender alting godt.

Ja – så er børnene glade og vi voksne på bagerste række smelter og overgiver os totalt.

Far er sur har repremiere og er tilegnet børn 4 – 9 år og deres ‘sure’ voksne.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.