BlogBørn & Familie

Zangenbergs Teater, Natten

I ‘Natten’ indtager nogle helt nye ‘skuespillere’ scenen på Zangenbergs Teater

Det vrimler med babier og barnevogne i Zangenbergs hyggelige foyer. Nu skal der ammes, spises, skiftes ble og leges – forhåbenligt har alle fået en lille formiddagslur – for om lidt skal alle de små nye ‘skuespillere’ på scenen.

Det blødeste fine mørke
Og scenen er et rundt telt hvor børn og voksne kan sidde langs teltdugen på store puder. I loftet hænger en ‘måne’ og små ‘planeter’ der lyser. En dæmpet musik spiller og i midten sidder Julie Rasmussen og My Grönholdt smilende klædt i ens pastelfarvede dragter. 

Alle starter på deres pladser
Julie og My varmer de nye skuespillere op til forestillingen. Fra midten i store bløde bevægelser med kroppen nærmer de sig langsomt børnene som de stryger rundt om og forbi uden at røre.

Det her skal undersøges
Julie og My lægger sig tilbage i midten af teltet som vil de gerne sove. Nu er de første nye skuespillere på vej ud for at røre ved dem. De andre bliver lidt hos mor og nøjes lige med at prøve deres replikker. Det fungerer fint med både kravlende babier, usikkert gående småbørn sammen med små overraskede babylyde. Julie og My rejser sig langsom og spiller med på åbningsscenen.

Manuskriptet følges
Reglerne i forestillingen ‘Natten’ er klare. Børnene må bevæge rundt som de lyster. Gråd og amning er tilladt overalt på scenen. Man må bevæge sig ud i kulissen  – og man må komme tilbage igen – husk det – ellers er det synd, for der kommer mange fine oplevelser for både ører, øjne og sind. 

Det er umuligt at beskrive dette teaterstykke ud i alle enkeltheder, så meget smukt og rørende foregår der på den lille scene i ‘Natten’.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.