BlogBørn & Familie

Anemonen, Flyv

Teater Patraskets Maria Myrgård og Dirch Backer formår sammen med instruktøren Giacomo Ravicchio at skabe en meget rørende forestilling for både børn og voksne. 

Jeg vil helst i teater. Hvad med dig?’ ‘Mig, jeg vil i cirkus! Det’ klart det bedste med dyr og klovne og ildslugere.’ ‘Hvis du går med i teater kan vi få en spændende cirkushistorie. Om en dreng der drømmer om at flyve.’ ‘Hvad hedder han?’ ‘Tja, lad os kalde ham Max.’

‘Når I kommer ind i salen skal I stille op billetkøen. For i dag skal vi nemlig i cirkus!’ Marta guider os ind til billetkontoret hvor vi gennem lugen får en cirkusbillet. Den afleverer vi til Marta og så kan vi sætte os klar. Nu begynder det! Cirkusmusikken spiller og Marta tager sine hvide handsker på.

Marta og Arthur

Men hvad er nu det? Cirkus er ikke helt klar. Forvirring og Marta retter på sin partner. Arthur har ikke taget sin medicin og han lugter forkert. ‘Har du røget, Arthur?’ De går om bagved og der hviskes og småskændes. Der mangler en stige, men så er alt ved at være på plads.

Stakkels Max
Det er hård at miste sine forældre og bo på et børnehjem. Max bliver mobbet godt og grundigt af de andre børn og trøstespisning giver ham en kuglerund figur. Det hjælper ikke at de vordende adoptivforældre kommer på besøg om søndagen. Max bliver aldrig valgt ud til at få et nyt hjem.

Så er der cirkus
En dag kommer et cirkus til børnehjemmet og de får straks en ide med Max. Han skal optræde i manegen med kyse, sut og hagesmæk til stor morskab for publikum. Dertil skal Max sælge balloner i pausen for i cirkus holder man aldrig fri. Man bliver ‘holdt til ilden’, det skal direktøren og ildslugeren Gonzales nok sørge for.

Den kærlighed, den kærlighed
Max er kommet fra asken i ilden, og Arthur har det svært med hukommelsen; hvor var det nu han mødte Marta; var det ved Fortunen eller i Frederiksberg have? Marta er skuffet og Arthur skal ud at tisse. Eller måske trænger han til en rygepause inden Girafkvinden Lily gør sin entre. Denne lange smidige cirkusprinsesse forandrer livet for Max og han er parat til at ofre livet for hende.

Teater Patraskets Maria Myrgård og Dirch Backer formår sammen instruktøren Giacomo Ravicchio at skabe en meget rørende forestilling for både børn og voksne. 

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.