Følg os på

Artikler

Artikler, der tager dig med bagom i teatrets verden og giver dig inspiration til din næste teaterforestilling! Hvad enten du er til drama, musical, dans eller børneteater. Læs om kendte skuespillere, sangere, dansere og instruktører – og alle de andre bag dine teateroplevelser.

ArtiklerFamilie

Læs bogen, se filmen… Nej! – se forestillingen!

Børn og unge går trygge og forventningsfulde ind til en teaterforestilling baseret på yndlingsbogen eller favoritfilmen, og så er genbrug af historier fra film og bøger in på teatrene lige nu.
ArtiklerDrama

Sataniske og guddommelige – 2 stålsatte enere

70 år skiller dem ad, men deres stålsathed forener dem: Liva Weel og Ellen Hillingsø. To kvinder med meget forskellige livsomstændigheder mødes i PHs kendte og elskede viser på Folketeatret i en forestilling om hele Danmarks Liva.
ArtiklerMusik

Sidste år med dirty engelsk humor og “rodgrod med flode”

”Hood, you are a pussy!” hånede sheriff Rump i sidste års Crazy Christmas Cabaret, hvortil Robin Hood svarede: “Is that why you always want to grab me?”. Forfatteren bag er selvfølgelig Vivienne McKee, og forestillingen er den legendariske og for mange jule-obligatoriske Crazy Christmas Cabaret.
ArtiklerDrama

Fra håndbold til Hamlet: kender du Pelle Koppel?

En snak med skuespiller, instruktør og teaterdirektør Pelle Koppel. Om trods et kendt navn ikke at vide, hvor ens familie stammer fra. Om sin kærlighed til Valby, om at vælge teatret frem for sporten og om hvorfor han aldrig bliver træt af at spille ’Karius & Baktus’.
ArtiklerMusik

50 års teater- og venindeliv

De har været veninder siden de mødte hinanden i Cirkusrevyen i 1967. Og de har arbejdet sammen på de skrå brædder i 50 år. Jytte Abildstrøm og Daimi Gentle er i bogstaveligste forstand ”gamle veninder”. Nu kan du møde dem til en samtale om 50 års venskab.
ArtiklerDrama

Lone Hertz: Folk har nok troet, at jeg var død

Solen skinner i Designmuseets have. Bagest holder Grønnegårds Teatret prøver på forestillingen ’Don Ranudo’ overvåget af instruktør, musikere og et par kinesiske turister. Lone Hertz og Henrik Koefoed øver på en scene som forestillingens to hovedpersoner. I virkeligheden er hun næsten gammel nok til at være hans mor. I forestillingen spiller hun hans kone – det kunne hun også sagtens være.
ArtiklerDrama

Kendte: Årets forårsforelskelse

Så er der nyt om teater-romantik! Vedholdende rygter fortæller om en usædvanlig forårsforelskelse i teatrets verden, og nu har flere kendisser bekræftet, at rygterne taler sandt, bl.a. teaterdirektørerne Vibeke Windeløv og Martin Lyngbo. De fortæller begge, at der er noget om snakken:

Nyhedsbrev

Ja tak!
Send mig gerne e-mails og SMS’er om sidste nyt fra teaterverdenen. * Vi opbevarer din e-mail adresse og dit telefonnummer sikkert og giver eller sælger dem ikke videre til tredjepart.
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes