BlogBørn & Familie

Anemonen, Når du ser et stjerneskud

Fyldt med jul, nisser, engle og god stemning.

Hører du til dem, der først bliver i julehumør, når du har set en rigtig juleforestilling?
Så skal du tage dit barn/børn/børnebørn med i børneteater Anemonen og se juleforestillingen ‘Når du ser et stjerneskud’.

Jeg havde taget min 8-årige datter Viola med til hyggelige Anemonen, der ligger centralt i København lige ved Nørreport Station. Turen i teatret kan nemt kombineres med en strøgtur, en juletur i Botanisk Have eller en tur på Rosenborg Slot. Min datter elsker det hyggelige teater, hvor der er god plads til udendørs leg, hvis der lige er lidt krudt, der skal brændes af.

Hvor bor nissen?
Da vi kommer ind i teatersalen, bliver vi mødt af en flot scenografi med mange små værksteder og boliger. Vi begynder straks at gætte på, hvem der mon bor i de forskellige boliger. ”Jeg tror, at nissen bor oppe på høloftet”, udbryder min datter.

I forestillingen møder vi den sure Hr. Madsen, der kun tænker på penge, ro og orden. Da den yndige frøken Olsen henvender sig til ham vedrørende et værelse til leje, er det tydeligt, at Hr. Madsen ikke er en rar mand. Han kræver en høj leje for det lille kammer og et ligeså højt depositum. Frøken Olsen er nødt til at tage værelset, for hun gemmer nemlig på en hemmelighed.

En fræk nisse
Frøken Olsen flytter ind i den usle baggård og bliver hurtigt venner med baggårdskatten, som hr. Madsen selvfølgelig hader, fordi den larmer. I baggården bor også en forfatterspire, der arbejder på en bog. Det går dog ikke særlig godt, for han bliver hele tiden forstyrret af nissen, der bor på loftet. Nissen har det nemlig med at ”låne” forskellige ting fra forfatteren.

Hr. Madsen har fået en fantastisk idé, så han kan tjene endnu flere penge. Han har købt en masse plasticjuletræer fra Kina. Dem vil han sælge ”billigt” for kun 850 kroner stykket. Det går bare ikke helt, som Hr. Madsen håber…

HalleJULja
I et lysskær kommer to engle pludselig forbi og synger en sang. Den ældste af englene forsøger at lære den yngste, at det altså ikke hedder HalleJULja, men Halleluja. Pludselig ses et stjerneskud på himmelen. ”Nu fødes der et barn”, fortæller den ældste engel.

Min datter sidder godt og stemningsfuld underholdt sammen med den helt fyldte sal, der tæller både forældre, bedsteforældre, en børnefødselsdag og en børnehave. Der er plads til alle her på teatret, og det er hyggeligt med en fyldt sal med julestemning.

En sød hemmelighed
Hvad det er for en hemmelighed frøken Olsen bærer på, og om den sure Hr. Madsen alligevel får smeltet sit kolde julehjerte, ja det må I selv ind og opleve. Én ting er i hvert fald sikkert: Du er helt sikkert kommet i julestemning efter den lille time, som forestillingen varer.

Tilgængelighed
Ankommer du i kørestol, som jeg gør, så er der nem adgang til teatret og teatersalen. Du kan sidde ude i siden ved scenen sammen med dit barn/børn. Toiletforholdene er dog ikke så gode. Der findes ikke et handicaptoilet, men har du manuel kørestol, kan du godt lige snige dig ud på ét af de normale toiletter. Handicapforholdene er noget, teatret vægter meget højt, fortæller den daglige leder mig. Det har dog desværre, som så mange andre ting, noget med økonomi at gøre. Måske skal teatret håbe på et julemirakel? De sker jo af og til!

Sponsoreret af Teaterbilletter

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!