BlogUnge & Voksne

Annie Get Your Gun, Det Ny Teater

Det Ny Teater forstår at lave store, flotte og prangende musicals. Man får altid show for alle pengene, og ‘Annie Get Your Gun’ er ingen undtagelse. Scenografien er et storslået mesterværk i rødt, som flot kombinerer forestillingens to hovedtemaer: show business og det vilde vesten. Der er virkelig ikke sparet på noget, og det kan i sig selv være en oplevelse at være tilskuer til så flot og gennemtænkt en scenografi.

Det er musical med kæmpestort M. ‘Annie Get Your Gun’er en vaskeægte musical-klassiker af Irving Berlin, som første gang blev opført på Broadway i 1946. Musicalen byder på en række hits som ‘There’s No Business Like Show Business’ og ‘Anything You Can Do I Can Do Better’, som mange måske vil have hørt før. Historien er løst baseret på den virkelig fortælling om den verdensberømte skarpskytte, Annie Oakley (Maria Lucia). Annie er en gæv pige fra landet, som skyder bedre end nogen anden. En dag opdages hendes talent af Buffalo Bill (Flemming Krøll), og hun overtales til at blive en del af hans wild west show. Her støder hun på showets superstjerne og mesterskytte, Frank Butler (Carsten Svendsen), som hun bliver smask-forelsket i. Inden længe må de dog kæmpe om pladsen som showets absolut bedste skytte og ikke mindst pladsen i hinandens hjerter.

HØR OGSÅ: “På bodega med musicalstjernen Maria Lucia”.

Selve historien er ikke noget at råbe hurra for. Som med mange af de klassiske musical bevæger det hele sig lidt på overfladen og bliver aldrig rigtig mere end storslået show og kapow-sange. Selvom vi sætter pris på, at der fortsat er et teater, der giver plads til musical-klassikerne, synes vi dog, at der er mange andre mere vedkommende forestillinger, man kunne have valgt. Handlingen er en anelse langtrukken og vævende og har et stort og til tider overflødigt karaktergalleri. Selve musicalen reddes dog af de gode ørehængende musical-melodier, som det velspillende band fremfører med bravour.

LÆS OGSÅ: Julie Steincke: Rollen som den slemme pige er altid den sjoveste”.

Storslået er resultatet dog, og de dygtige musicalperformere kan uden tvivl deres kram. Hovedrolleindehaver Maria Lucia beviser endnu engang sit utrolige sangtalent, og det er skønt at se, hvordan hun bliver ved med at udvikle sin sceniske kunnen og karaktermæssige spændevidde. Også hendes medspiller Carsten Svendsen må siges at være et kæmpe talent. Han formår at krydre de klassiske musical-klichéer med en eminent humoristisk timing og et forfriskende naturligt spil. På scenen ses også to nyere talenter: Mikkel Moltke Hvilsom og Maria Corydon i rollerne som henholdsvis Tommy og Winnie Tate. Begge er de død-charmerende og formår virkelig at indtage scenen. Corydon er nyuddannet og får sin scenedebut i denne opsætning. Hun synger ganske enkelt fremragende og stjæler alt opmærksomheden i de sjældne øjeblikke, hvor hun får lov at synge solo.

Denne opsætning er utvivlsomt musical i top-klasse, og vil man gerne opleve et luksuriøst brag af en (måske lidt kedelig) musical-klassiker, så skal man helt klart søge mod Det Ny Teater nu.

Skynd dig at se den hvis…
Du er til en helt klassisk kliché musical og gerne vil se den opført på fornemmeste vis.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Det Ny Teater er ikke ligefrem studievenligt. Der er rabat at hente, hvis du er under 25, men priserne starter ved 234 kroner. Det er værd at gå et par prisklasser op, da de to billigste er med begrænset udsyn. Det Ny Teater er et flot men gammelt teater, og man ser ikke godt på de billigste rækker. Hvis du vil have en god oplevelse, skal du derfor gå efter prisklasse C.

Af Line Kirsten Nikolajsen, Den 4. Væg
Laver til dagligt en masse forskelligt mediearbejde og er i virkeligheden et eller andet sted også i gang med en kandidatgrad i Film- og Medievidenskab. Teater og skuespil har dog en helt særlig plads i mit hjerte. Jeg vil nok altid have en 13 årig lille pige inden i, som vil blive ved med at drømme om at blive stor skuespillerinde. Der er i min verden intet så forførende som teater, og jeg lader mig ofte rive med og blive helt opslugt. For mig er teatret den mest fantastiske form for pause fra den hurtige verden uden for. Jeg er ret pjattet med poesi i teaterform, som er et af de mest oprigtige pusterum med plads til eftertænksomhed, jeg kender til. Desuden er min teatersuperhelt lige nu Elisa Kragerup!