ArtiklerBørn & Familie

Marie Carmen Koppel: Ferie skal være det modsatte af hverdag

7 spørgsmål til den kendte sangerinde Marie Carmen Koppel om hvad hun og datteren Celeste vil bruge den kommende ferie på. Og om hvorfor børn skal i teatret, også selv hvis de ikke gider.

Hvad skal du og Celeste i ferien?
Celeste og jeg har aftalt at bruge denne her ferie på bare at være sammen, men også at være lidt kulturelle.

Hvad er det vigtigste for dig at I gør, når I holder fri?
Når vi har fri er det vigtige for mig at være sammen. Og mærke nærvær og bare være tætte. Vi elsker at stå i køkkenet og lave mad sammen og sludre igennem, mens vi hakker gulerødder eller bager. Men vi elsker også at gå ture med vores hund eller at opleve byen og bruge de gode kulturtilbud.

Hvad er det vigtigste for dig at opnå med den kommende ferie?
Jamen det vigtigste er, at vi oplever noget andet end hverdagen. At vi glemmer skolelivet lidt. Og bare nyder at gøre noget andet. Og også bare at komme ned i gear og stresse af. Desværre har skolereformen gjort skolelivet ret hårdt. Så ferierne skal virkelig bruges til at stresse af og være kreative og synge og danse!

Hvad er den bedste kulturoplevelse du har haft med Celeste?
Jeg synes egentlig, at vi har haft mange gode kulturoplevelser. Louisiana er altid et hit for os. Kunst gør vores livsstier bredere og udvider vores verdensbillede. Det er vigtigt for mig at give Celeste de oplevelser.

Har du nogle kulturoplevelser fra din barndom, som du gerne vil give videre til Celeste?
Lige nu har Celeste en alder hvor hun elsker selv at performe. Hun går til guitar og sang. Så børneteater er inspirerende for hende. Jeg kan huske fra da jeg var på hendes alder og var med Vestrebros Ungdomsgård ude og se en teaterforestilling, at jeg var fuldstændig lamslået af beundring og inspiration. Jeg gik straks hjem og øvede mig og drømte og legede.

Hvilken slags børne- og ungdomsteater kan Celeste lide?
Celeste er ret åben. Hun kan selvfølgelig godt lide musicals, hvor der bliver sunget. Men også en god historie hun kan relatere til og spejle sig i.

Hvilke andre slags børnekultur prioriterer du, at hun oplever?
For mig er det ekstremt vigtigt i de her tider, hvor de sociale medier i den grad har fat i børnene, at hun også får den organiske menneske-til-menneske-oplevelse som teater eller en koncert giver. Det sætter fantasien i gang. Men ellers prøver jeg så vidt muligt at introducere forskellige kunstarter til hende. Det samme gjorde mine forældre. Nogle gange kedede jeg mig helt vildt. Men som voksen kan jeg mærke, at det har lagret sig og påvirket mit liv.