BlogBørn & Familie

Bellevue Teatret, Cykelmyggen Egon

“Myggene begynder deres liv i vandet. Der har myggemor lagt sine æg som bliver til små livlige myggelarver. På den første sommerdag får de alle vinger og flyver op mod solen – undtagen Egon – han kommer op af vandet på en flot ny racercykel.”

Flemming Quist Møller, forklædt som en sommerfugl, læser op af sin berømte billedbog fra 1967 – du kan helt sikkert huske den fra du var barn. Og nu suser franske Serge Huercio rundt på scenen og laver smarte tricks med sin artistcykel. Alle børnene i salen klapper hujende og Benny fra Olsenbanden ville have råbt: “Skide godt, Egon!”

Popcorn, kaffe og slik
Bellevueteatret er denne lørdag fyldt med børn fra 2-10 år med mor og far og bedsteforældre. Der lugter af rigtig mange popcorn og børnene kommenterer alt hvad der sker på scenen: “Hvad skal det der forestille, mormor?”, “Orv hvor danser græshoppen godt!”, “Edderkoppen, er den ikke lidt..?”. “Jo den er meget grim!’” Cykelmyggen er rigtig familieforestilling med gang i hele salen.

Bellevue betyder smuk udsigt
Udsigten fejler ikke noget herude i Klampenborg for Bellevue Teatret har Dyrehaven i baghaven, Øresund lige uden for indgangen og så danser myggene tidligt her i april. Her er skov, strand og ‘sykkelmyg’. Flemmings billedbog er 50 år gammel, teaterstykket har spillet i 8 år, men Cykelmyggen Egon kan stadigvæk trække fulde huse.

I en forestilling skal der være noget til alle
Billedsiden er klart det stærkeste i forestillingen. Godt inspireret af Flemming Quist Møller er der masser af farver i scenografien og til de yngste er scenen befolket af flotte insekter taget lige ud af billedbogen. De voksne vil more sig over de to robotdrenge, der som vagtbier kører en sand ordflom over ordet bi: Bilisterne bistår biblen og bisætter… – altså,Fy og Bi, gider I lige!

Endelig vil bedsteforældrene glæde sig ved Flemming Quist Møller s dejlige oplæsning, og alle vil grine sammen når Møgbillen og Røvbillen slår kæmpeprutter: prut er altid en vinder på teaterscenen.

Har I endnu ikke set Cykelmyggen Egon, så er det ikke for sent. Og husk så bagefter at tage en tur i skoven eller på stranden.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Peter
“All the World is a stage…” skriver Shakespeare. Jeg har viet en stor del af mit liv til at lave teater med og for børn og unge. Det er vigtigt at børn bevarer de kompetencer som de er udstyret med fra fødslen, nemlig at iagttage og efterligne andre mennesker, for herigennem at lære at tage del i et fællesskab. Børn bør se mindst én teaterforestilling om året – være med til selv at spille teater – og dagligt lære gennem drama i børnehaven og skolen. Gennem drama kan man udforske livet og lære at spille en rolle.