BlogUnge & Voksne

Falkoner Salen, Moulin Rouge

Er du til musicals, så SKAL du se Moulin Rouge – jeg har aldrig set noget så gennemført!

Showet starter lige på og hårdt med det velkendte musiknummer ”Lady Marmelade”. Scenen med den overvældende flotte scenografi fyldes med dansere iført fantastiske kostumer.

Lige fra start føles det som om, at scenen er én stor legeplads for de medvirkende – de elsker det. Dansen går over i Cancan, og vi kan næsten ikke sidde stille. På intet tidspunkt i forestillingen keder man sig, for der er hele tiden noget at kigge på. Min 14-årige datter, som er med i aften, udbryder helt umotiveret ”jeg elsker det”! Forestillingen er i øvrigt et mix af nye og ældre sange, så din teenager rocker og synger helt sikkert med på nogle sange, du måske slet ikke kender.

SE OGSÅ: “Mystik, glamour og romantik i Moulin Rouge!”

Silas Holst kan synge!
Med denne intro er nogen vel næppe i tvivl om, at dette er en af årets største musicals. Moulin Rouge, der som bekendt betyder ’den røde mølle’, er gengivet med en stor flot scenografi, der forvandler sig konstant gennem forestillingen. Skuespillerne og danserne er forrygende, og de leverer et fantastisk show. Man bliver blæst væk af de dygtige sangere  tænk at Silas Holst synger så godt! Musikken er også noget for sig selv. Gemt i kulissen kan jeg skimte musikerne, der også selv har en fest. Trommeslagerne giver den max gas på trommerne og diverse slagtøjsinstrumenter.

De skæve og kreative eksistensers tid
Meget af den kunst, som museer verden over slås om at have på væggene i dag, blev skabt i tiden omkring Moulin Rouge og vi møder mange senere verdensberømte kunstnere i forestillingen. Skøre og skæve eksistenser har deres gang i det gamle Montmartre-område i Paris. Luderne flokkes i gaderne og håber på, at tjene til dagen og vejen. Dansen Cancan opfindes af kurtisaner, der arbejder på det forlystelsessted, som Moulin Rouge var tilbage i 1889. I showet møder vi også den fattige maler Touluce Loutrec (fænomenalt spillet af Laus Høybye), der efter sin alt for tidlige død blev verdenskendt for sine malerier af stemningen og gæsterne på Moulin Rouge.

Men der er en splinter i billedrammen. På dansestedet Moulin Rouge er pengene ved at være sluppet op. Så kurtisanen Satine (spillet af Sara Viktoria Bjerregård) får af manageren Harold Zidler (spillet af Rasmus Bjerg) til opgave at forføre den rige Hertug (spillet af Pelle Emil Rex Hebsgaard), så stedet kan føres videre ved hjælp af hans penge.

Ulykkelige kærlighed
En anden splint er den ulykkelige kærlighed. I en sidehistorie møder vi den unge maler Toulouse Loutrec og vennen Santiago (spillet af Stanley Bakar), der som så mange andre forsøger at slå igennem som tekstforfattere og sangskrivere. Det går bare desværre ikke særligt godt, før de møder den unge Christian (Silas Holst). Han kan både kan skrive sange, spille teater – og så ser han til og med godt ud. Toulouse Loutrec var forelsket i Santin i sine unge dage, men fattigdom og det, at han blev halt betød, at han måtte glemme drømmen om at vinde hendes hjerte. Men Toulouse har dog ikke mistet drømmen om at blive rig. I et forsøg på at sælge sit teaterstykke tager de tre venner hen til Moulin Rouge.

Kærlighed kan ikke købes for penge – eller kan den?
Og endnu mere ulykkelig kærlighed rammer os, mens vi hvirvles gennem aftenen. For på Moulin Rouge møder kurtisanen Santin den unge, flotte, men fattige, Christian, og tror fejlagtigt at han er Hertugen. De bliver forelskede og det skaber drama, da Hertugen selvfølgelig vil have Santin for sig selv.

Aftenen ender i gråd alle historier ender som bekendt ikke lykkeligt. Tuberkulose var desværre en af de dødeligste sygdomme tilbage i 1900-tallet. Tårerne triller ned af kinderne på min datter til den stående applaus. Skuespillere, dansere, musikere bukker og da tårerne er tørret væk, er min datter, ligesom jeg, fuldstændig blæst væk over den fantastiske aften, som i øvrigt flyver afsted.

Falkoner Salen er handicapvenlig
Er du i kørestol, som jeg er, så får du en plads lige foran scenen. Din ledsager kan sidde på en stol lige ved siden af dig. Det er nemt at komme ind i salen og der en gode handicaptoiletter. Husk dog at oplyse, at du ønsker en kørestolsplads, når du bestiller din billet, da der er begrænsede kørestolspladser.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!