BlogBørn & Familie

Folketeatret, Pippi Langstrømpe

En rigtig sjov og underholdende familieforestilling med en utroligt livagtig hest og massere af Pippi-nostalgi.

Vi kender selvfølgelig alle sammen historien om Pippi Langstrømpe –eller Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe, som er hendes fulde navn. Den lidt frække pige, der bor med sin abe Hr. Nilsson og den prikkede hest i Villa Villekulla.

SE OGSÅ: “Her kommer Pippi Langstrømpe!”

Den første bog om Pippi Langstrømpe blev udgivet i 1945, og er skrevet af Astrid Lindgren. Senere skrev hun 22 bøger mere, som er blevet oversat til 90 sprog! Tv- serien er fra 1969, og er i 13 afsnit.

Vi mødte Pippis bedstemor
Jeg og mine to børn på 7 år 13 år tog metroen til Nørreport og få minutter efter stod vi udenfor det flotte, gamle Folketeatret i Nørregade.
Efter en fin velkomst satte vi os i foyeren og ventede på, at forestillingen skulle begynde. Min 7-årige datter Viola kom lynhurtigt i snak med den ældre dame ved siden af os. ”Ved du hvorfor jeg er her alene?”, spurgte den ældre dame. ”Det er fordi det er mit barnebarn der spiller Pippi – og hun ved ikke, at jeg er her”, fortsatte hun.

Damen, som gerne ville kaldes ”bedstemor”, var mindst lige så spændt som vi var. Hun fortalte, at Siw havde glædet sig til at spille rollen som Pippi. ”Og vi glæder os til at se hende”, sagde min datter Viola, og kunne næsten ikke sidde stille.

Havde de glemt scenografien?
Så blev dørene åbnet, og vi satte os i den flotte sal. ”Er diamantlysekronen ægte”, spurgte Viola. Men dér måtte jeg nok skuffe hende. Selvom hun mente, at den godt kunne være ægte. ”Måske LADER de bare som om, den ikke er?”, mente hun.

Salen var fyldt med både små og store pippi-elskere. Så begyndte forestillingen. Scenen var ret enkel, så jeg nåede lige at tænke, om de havde glemt scenografien? Men vupti, så tændte lyset og et par elementer gjorde, at scenen pludselig blev forvandlet til Villa Villlekulla.

Pippi kom ind på scenen sammen med sin abe Hr. Nilsson og hesten, som hedder “Lille Karl” i forestillingen. Hesten var utrolig livagtig og var bygget således, at der står et menneske på alle fire inde i hesten – og bruger armene som forben. Det virkede utrolig godt, og hesten virkede helt levende, når det traskede rundt på scenen.

Pippi sang den velkendte ”Her kommer Pippi Langstrømpe”  – og hele salen skrålede med.

Rigtig sjov skolelærer
Pippis to nye venner Tommy og Annika kiggede forbi huset, hvor de legede, fik gratis sodavand og gjorde alt det de ellers ikke måtte derhjemme.

Pippi kom med i skole, og dér opførte hun sig selvfølgelig heller ikke som hun skulle. Læreren prøvede at få hende til at lære gange-tabellen, men det gik selvfølgelig helt galt. Læreren var vanvittig sjov, og begge mine børn grinede højlydt!

Pippi droppede at gå i skole, så Frøken Prysselius kom på besøg i Villa Villekulla og ville sende Pippi på børnehjem. Prussiluskan som Pippi kaldte hende, får dog ikke held med det, da Pippis far pludselig vender tilbage fra Kurrekurredut-øen. Og så er hun jo ikke forældreløs alligevel.

Kaptajn Langstrømpe vender hjem
I en fantastisk flot scene med sang og livemusikanter, viser Pippis far Kaptajn Langstrømpe, at han ikke er en hvilken som helst sørøver. Han formår at imponere selveste Frøken Prysselius, så hun dropper idéen om at Pippi skal på børnehjem. Skolelæreren er også med i den storslåede scene – og igen er han helt vildt sjov!

Tommy og Annika synger en sang, da Pippi vælger at tage med sin far ud på de store oceaner. De vil ikke have at hun rejser, for de havde det lige så sjovt.

Om Pippi vælger at efterlade sine nye venner i deres ”kedelige” normale hverdag vil jeg ikke afsløre her.

Siw Ulrikke Maibom spiller rollen som Pippi helt fantastisk – og hun synger også rigtigt godt. Det gør de nu alle sammen.

Så har du en datter eller søn, der er vild med Pippi Langstrømpe, så er det bare med at komme ind og se forestillingen, det vil I ikke fortryde.

Sponsoreret af Teaterbilletter.

Af Ditte Koefoed, mor & teaterspotter
Jeg elsker de stunder, hvor jeg kan lade mig rive med i teatrets vidunderlige univers – og helst sammen med mine to børn på 8 og 14 år. Jeg anmelder forestillinger som er tilgængelig i kørestol, da jeg fik konstateret sclerose for fem år siden. Heldigvis er de fleste teatre handicapvenlige. Teatrets stemning, fortællinger og de mange glade stunder med mine børn, leder mine tanker væk fra dagligdagens udfordringer – og tilbage på sporet som journalist og mor for mine børn. I teatrets mørke er vi alle ens. Her findes kun gode oplevelser!